(Video) Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην παρουσίαση του προγράμματος “Μαθαίνω, προστατεύομαι, βελτιώνομαι και συνεισφέρω”, από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και δεξιοτήτων και το ΚΜΟΠ “Live without bullying”

image_123650291

image_50419960 image_50419969 image_50440705

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην παρουσίαση του προγράμματος “Μαθαίνω, προστατεύομαι, βελτιώνομαι και συνεισφέρω”, από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και δεξιοτήτων και το ΚΜΟΠ “Live without bullying“.

«Μαθαίνω, προστατεύομαι, βελτιώνομαι και συνεισφέρω”, από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και δεξιοτήτων και το ΚΜΟΠ “Live without bullying“. Ευχαριστώ θερμά για την πρωτοβουλία, για τη συνέχιση αυτής της δράσης και για την συνεχή παρουσία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Κατάρτισης της Cisco στα πράγματα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Ένα κέντρο καινοτομίας που αλληλεπιδρά με την κοινωνία και πρωτίστως με τις μικρότερες ηλικίες. Πραγματικά, πριν λίγα χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε, ίσως, έναν τέτοιο φιλόξενο χώρο που ανταποκρίνεται στις πιο φρέσκες ιδέες, και ανάγκες από την άλλη πλευρά. Νομίζω ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τη χρησιμότητα και την αξία του συγκεκριμένου προγράμματος. Παρά το τεράστιο ψηφιακό άλμα που πέτυχε η χώρα τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να υπολείπεται σε ψηφιακή γνώση, σε καινοτομίες. Στη σχετική κατάταξη βρισκόμαστε ακόμα χαμηλά, κατά συνέπεια έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Αναμφίβολα, το πιο πρόσφορο έδαφος είναι αυτό των μικρών ηλικιών, των σχολικών ηλικιών και για αυτό συγχαίρω για την πρωτοβουλία. Θα υποδεχθούμε σε λίγο τους μικρούς μας φίλους, να δούμε, να ακούσουμε πως αισθάνονται αυτήν τη νέα εποχή. Καλώς ή κακώς πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κόσμος που ανοίγεται μπροστά μας έχει πολλές προκλήσεις, έχει κινδύνους, έχει αγωνίες. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει

όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι, όλοι καταρτισμένοι, όλοι ενημερωμένοι. Ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση της Αστυνομίας για τις προσπάθειες και όλα τα στελέχη της για την αποτροπή, την πρόληψη, την καταστολή του ψηφιακού εγκλήματος. Ενός τομέα που εξελίσσεται πολύ γρήγορα, και οφείλει το κράτος να ενισχύσει αυτές τις δομές, προκειμένου να βρισκόμαστε αν όχι ένα βήμα μπροστά, τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο τεχνολογίας, τεχνογνωσίας για να παρέχουμε προστασία στους πολίτες. Οι οποίοι πολίτες από την πλευρά τους, ο καθένας από εμάς, να αντιληφθούμε τους υπαρκτούς κινδύνους, να εγκαταλείψουμε την ελαφρότητα που καμιά φορά μας διακρίνει όταν σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Να αντιληφθούμε ότι είναι ένας χώρος, μια πηγή γνώσης, ενημέρωσης, από την άλλη, όμως, ενέχει και κινδύνους. Και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ενημερωμένοι. Θερμά συγχαρητήρια πραγματικά, περιμένω κι εγώ να ακούσω συμπεράσματα και ιδέες. Και φυσικά θα χαρώ να υποδεχθώ τα παιδιά μας σε αυτόν τον υπέροχο χώρο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΆρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην εφημερίδα “Απογευματινή”
Επόμενο άρθροΈλεγχοι του τμήματος εποπτείας αγοράς σε βιομηχανικά προϊόντα κατά το 2023