Έλεγχοι του τμήματος εποπτείας αγοράς σε βιομηχανικά προϊόντα κατά το 2023

foto ymath 007

Έλεγχοι του τμήματος εποπτείας  αγοράς σε βιομηχανικά προϊόντα κατά το 2023

 

Το τμήμα της Εποπτείας Αγοράς του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας  – Θράκης), στα πλαίσια της αρμοδιότητας που έχει εκχωρηθεί από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης των βιομηχανικών προϊόντων με την ισχύουσα τεχνική βιομηχανική νομοθεσία και την Γενική Ασφάλεια των προϊόντων, πραγματοποίησε το τελευταίο έτος σε μια σειρά βιομηχανικών προϊόντων (δομικά, μάσκες FFP2, γάντια εργασίας, παιχνίδια, ηλεκτρολογικό υλικό), ελέγχους στην επικράτεια της διοικητικής της αρμοδιότητας. Οι έλεγχοι αφορούσαν πλήθος οικονομικών φορέων, όπως κατασκευαστές, εισαγωγείς και διανομείς.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν 37 ελέγχους (64 προϊόντα) σε εταιρείες των  Περιφερειακών Ενοτήτων της Μακεδονίας και της Θράκης με βάση το πρόγραμμα ελέγχων που καταρτίζεται από την εποπτεύουσα αρχή (Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας). Σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις προκειμένου οι επιχειρήσεις να εναρμονιστούν  με τον Κανονισμό και τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπουν την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων.

Κατά τους ελέγχους για ηλεκτρολογικό υλικό και συγκεκριμένα για χριστουγεννιάτικα λαμπάκια έγιναν δειγματοληψίες και τα δείγματα εστάλησαν στην ΓΓΒ για εργαστηριακό έλεγχο.

 

Προηγούμενο άρθρο(Video) Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην παρουσίαση του προγράμματος “Μαθαίνω, προστατεύομαι, βελτιώνομαι και συνεισφέρω”, από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και δεξιοτήτων και το ΚΜΟΠ “Live without bullying”
Επόμενο άρθροΝέο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Λαιμός – Μάργκοβα Νόγκα στο Λαιμό του Δήμου Πρεσπών