Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας και Θράκης

Στάθης Κωνσταντινίδης

DSC_1330Ο Στάθης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε το 1969 στην Αλεξανδρούπολη και κατάγεται από τον Κλείτο Κοζάνης. Είναι γιος του Κώστα και της Αρετής Κωνσταντινίδη.

Είναι πτυχιούχος Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι Διδάκτωρ Νομικής του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή με τίτλο «Η συνάφεια στην ποινική δίκη». Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 1996.

Διετέλεσε Διοικητής στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «ο Άγιος Παντελεήμονας» από το 2004 μέχρι το 2007 και υποδιοικητής στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης από το 2007 μέχρι το 2008.

Συμμετείχε στην Επιτροπή Διοίκησης του φορέα παιδικής μέριμνας «Φιλοξενία».

Άσκησε καθήκοντα Συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Εξελέγη πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στην Π.Ε. Κοζάνης στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 με τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη ομοίως στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2023 και του Ιουνίου 2023.

Κατά την πρώτη του κοινοβουλευτική θητεία διετέλεσε Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Συμμετείχε επίσης σε Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Συμμετείχε ως αντιπρόεδρος στην Εξεταστική Επιτροπή για το απόρρητο των επικοινωνιών. Έλαβε μέρος σε κοινοβουλευτικές αποστολές στην Τσεχία, Γερμανία, Σουηδία και Ουρουγουάη για ζητήματα της ομογένειας και του μεταναστευτικού, ενώ συμμετείχε σε αντίστοιχες διακρατικές ή διεθνείς συνεργασίες στην Ελλάδα με ξένες αποστολές.

Από 27.6.2023 διατελεί Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης.

Είναι αιμοδότης. Είναι μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης και της Θρακικής Εστίας Εορδαίας.

Είναι παντρεμένος με την Πασχαλίνα Μαστρογιαννοπούλου, δικηγόρο, και έχουν δύο παιδιά.

_________

Θεσσαλονίκη, Διοικητήριο Τ.Κ. 54123
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313501401- 4
Email : minister@mathra.gr