ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ Έκθεση Ζωγραφικής στο ΥΜΑΘ για την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Καππαδοκία

prosklisi-allotines-patrides

prosklisi-allotines-patrides

ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ Έκθεση Ζωγραφικής στο ΥΜΑΘ για την Μικρά Ασία,

τον Πόντο και την Καππαδοκία

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων Αθήνας και το Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας- Θράκης συνδιοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής αφιερωμένη στην αναβίωση των Αλλοτινών Πατρίδων από την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Καππαδοκία πριν από την καταστροφή του 1922, βασισμένη στα έργα της εικαστικού Παρασκευής Ζάννη.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 19:00 στο ΥΜΑΘ- Διοικητήριο Θεσσαλονίκης (Αγ. Δημητρίου & Βενιζέλου).

Στην τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμό o Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας- Θράκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας Ζαφείρης Ταμπακίδης.

Την παρουσίαση της Έκθεσης θα κάνει ο Αντώνης Μπιλίσης, δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πλαισιωθεί μουσικά από την χορωδία και την ορχήστρα παραδοσιακών τραγουδιών του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τούμπας, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Ασημίνα.

Η Έκθεση θα διαρκέσει από 7- 15 Οκτωβρίου 2026 και θα είναι επισκέψιμη τις καθημερινές 09:00- 15:00 και το Σαββατοκύριακο 11:00-17:00.

Προηγούμενο άρθροΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Έντονο το ενδιαφέρον φορέων και επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας Τίρανα και Ποντγκόριτσα οι επόμενοι σταθμοί