ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

1484397156
1484397156

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής  για τη Μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, συγκάλεσε σήμερα το πρωί στο ΥΜΑΘ  την πρώτη συνεδρίασή της, στην οποία συμμετείχαν: ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, ο Πρόεδρος της Helexpo ΑΕ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, η Πρόεδρος του ΟΡΣΘ κ. Σταυρούλα Μπαϊρακτάρη, ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ κ. Χρήστος Βασιλάκος, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΒΕΘ κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Α´ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Αναστάσιος Κονακλίδης, ενώ από πλευράς ΥΜΑΘ παρέστη και ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Λουκάς Ανανίκας.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Υπουργός Μακεδονίας –  Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε τα εξής:

Η επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου την επομένη Τρίτη 23  Ιουνίου και μέχρι τότε θα γίνει συγκέντρωση προς επεξεργασία, του υπάρχοντος υλικού, από όποια πηγή  και αν προέρχεται. Αποφασίστηκε το όργανο να συνέρχεται σε πολύ τακτά διαστήματα και όσες φορές απαιτηθούν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, που είναι η ανάδειξη συγκεκριμένων τοποθεσιών ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση από την κυβέρνηση. Αποφασίστηκε ακόμη, ότι την 31η Ιούλιου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία και το έργο της επιτροπής. Επίσης, θα κληθούν τα κόμματα να καταθέσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα αυτό. Τέλος αποφασίστηκε, ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά σε δημοσιά γη. Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα. Η επιτροπή είναι ένα όργανο, για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Αυτό δεν σημαίνει, ότι η δουλειά για αυτό  το project ξεκινά τώρα. Είχε γίνει η προεργασία, πραγματοποιήθηκαν  οι  επαφές και  τώρα υπάρχει μια θεσμική συγκρότηση, ένα συγκεκριμένο όργανο όπου θα επεξεργαστεί οτιδήποτε έχει παραχθεί μέχρι στιγμής. Η απόφαση για το που θα εγκατασταθεί το νέο εκθεσιακό και συνεδριακό  Κέντρο, είναι αποκλειστική δικαιοδοσία της Κυβέρνησης. Στην Επιτροπή αναλαμβάνουμε να διερευνήσουμε τις πιθανότητες και τις δυνατότητες και να καταλήξουμε σε κάποιες συγκριμένες προτάσεις, μία ή περισσότερες προτάσεις, ώστε στο τέλος αυτής της περιόδου, να έχει τη δυνατότητα η Κυβέρνηση, να αποφασίσει για το που θα γίνει το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο.

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ–ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ‘ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ’
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009