Στάθης Κωνσταντινίδης: «Δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία χωρίς συνεργασία»

DSC_3151

Konstantinidis_Synedrio_Innovation_2
Konstantinidis_Synedrio_Innovation_3

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία χωρίς συνεργασία»

«Δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία χωρίς συνεργασία» δήλωσε ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, από το βήμα του συνεδρίου «Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν», που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond.

«Οι συνέργειες είναι αυτές που θα δώσουν την αναγκαία ώθηση και θα φέρουν την υπεραξία» παρατήρησε ο Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και εθνικούς πόρους, πιστεύει και στηρίζει την προσπάθεια για την παραγωγή και ενσωμάτωση της καινοτομίας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι δυο θεσμικά “παιδιά” του  ΥΜΑΘ, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το ThessIntec, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του καταξιωμένου επιστημονικού δυναμικού της Μακεδονίας και της Θράκης, πρωτοπορούν σε αυτό το περιβάλλον, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα κόμβο έρευνας και επιχειρηματικής νεωτερικότητας. «Επενδύοντας σε αυτήν την προσπάθεια, επενδύετε στην πατρίδα» τόνισε ο Υφυπουργός, απευθυνόμενος στους συνδιοργανωτές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, των ερευνητικών κέντρων, της επιχειρηματικής κοινότητας και των θυλάκων καινοτομίας που συμμετείχαν στο συνέδριο.

Προηγούμενο άρθρο(Video) Χαιρετισμός στο συνέδριο “Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν”
Επόμενο άρθρο(Video) Χαιρετισμός του ΥΜΑΘ, Στάθη Κωνσταντινίδη, στην τελετή εγκαινίων της Beyond 2024