(Video) Χαιρετισμός του ΥΜΑΘ, Στάθη Κωνσταντινίδη, στην τελετή εγκαινίων της Beyond 2024

DSC_3336

DSC_3291

DSC_3242

DSC_3234

DSC_3251
DSC_3300 DSC_3332
DSC_3344 DSC_3348

DSC_3230

DSC_3358

Αξιότιμοι

Πρόεδρε της ΔΕΘ,  κ. Τζήκα,

Διευθύνοντα Σύμβουλε, κ. Ποζρικίδη,

φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι,

Όλοι εδώ!

  • Εταιρείες που ηγούνται στο χώρο της τεχνολογίας,
  • Νέοι αλλά και έμπειροι επιχειρηματίες που επενδύουν στην καινοτομία,
  • Ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκά ιδρύματα,
  • Τεχνοβλαστοί και νεοφυείς επιχειρήσεις
  • Γραβάτες και hoodies

άνθρωποι που σκέφτονται «πέρα»

που ξέρουν να λειτουργούν «έξω από το κουτί»

Ο καθένας στον τομέα του πρωτοπόρος.

Σε έναν νοητό διάδρομο που συνδέει τον συμβατικό κόσμο με τη νέα εποχή, μέσα από έξυπνα εργαλεία, απομακρυσμένες εφαρμογές, πληροφοριακά συστήματα, λογισμικά, κέντρα αποθήκευσης, ασύρματα δίκτυα, ολογράμματα και ρομπότ.

Σε ένα περιβάλλον που δεν εκπέμπει μόνο φρεσκάδα και ζωντάνια, αλλά δημιουργεί πολλές νέες ευκαιρίεςσυνοδεύεται από προκλήσεις, χρειάζεται υποστήριξη αλλά και προσοχή, στους τομείς της τεχνοηθικής, των προσωπικών δεδομένων, του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σε έναν ψηφιακό κόσμο στον οποίο άλλοι νιώθουν απολύτως άνετα και οικεία, άλλοι τον φοβούνται, άλλοι τον αισθάνονται ξένο, πολλοί δεν κατανοούν ούτε την ορολογία του.

Που όμως, είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν αποτελεί εικονική αλλά ζώσα πραγματικότητα, στην οποία όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε.

Έτσι κι αλλιώς, καμία τεχνολογία δεν είναι απαλλαγμένη από κινδύνους, κι αφού  στη φετινή Beyond προτάσσουμε την τεχνητή νοημοσύνη, ας την αξιοποιήσουμε με σοφία και όρο τις

ανθρώπινες αξίες και ανάγκες.

Με ταχύτητα αλλά και υπευθυνότητα

Η Beyond 2024, για μια ακόμη χρονιά λειτουργεί ως πεδίο προβολής, συνεργειών και εξωστρέφειας και τα αποτελέσματά της είναι εξαιρετικά.

Beyond all expectations.

Εκτός των δικών σας, βέβαια, γιατί εσείς ξέρετε τη δυναμική της θεματικής αυτής καλύτερα από τον καθένα.

Χαιρετίζω, λοιπόν, την 4η διοργάνωση, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καταλληλότερος χώρος γι΄αυτήν από τη Θεσσαλονίκη και τη Β.Ελλάδα, όχι για λόγους τοπικισμού, αλλά γιατί εδώ καταγράφεται η εντονότερη κινητικότητα στον κλάδο των ψηφιακών επενδύσεων.

Δεν είναι μόνο η Pfizer, η Deloitte, η Cisco και οι άλλες εμβληματικές εταιρείες, είναι κι η ανάπτυξη των spinoffs, των  startups, των θυλάκων καινοτομίας και των data centers, που έχουν εδώ την έδρα τους και συνδιαμορφώνουν το δυναμικό αυτό οικοσύστημα.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της Beyond, θυμίζοντας ότι το Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που ωθεί τη Βόρεια Ελλάδα να τρέξει γρήγορα, αποφασιστικά κι υπεύθυνα

Προηγούμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «Δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία χωρίς συνεργασία»
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του ΥΜΑΘ, Στάθη Κωνσταντινίδη, στην κεντρική εκδήλωση μνήμης για την 109η επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων