Στάθης Κωνσταντινίδης από το Κιλκίς: «Μέλημά μας να προάγουμε κάθε περιοχή της Β. Ελλάδας αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει»

Konstantinidis_Dimarxos Kilkis

Konstantinidis_Antiperifereia Kilkis

Konstantinidis_Nosokomeio Kilkis

Konstantinidis_Mitropolitis Kilkis

Konstantinidis_Epimelitirio Kilkis

Konstantinidis_2o Sxoleio

Konstantinidis_DEEP

Στάθης Κωνσταντινίδης από το Κιλκίς: «Μέλημά μας να προάγουμε κάθε περιοχή της Β. Ελλάδας αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει»

Αναλυτική ενημέρωση για τα εμβληματικά και σημειακά έργα οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή ωριμάζουν μελετητικά και έχουν ισχυρό αναπτυξιακό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, έλαβε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, σε συναντήσεις που πραγματοποίησε με θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, στην ολοήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στον Δήμο Κιλκίς.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Υφυπουργού ήταν το Δημαρχείο Κιλκίς.  Εκεί ο Υφυπουργός ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή ότι υπογράφηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η σύμβαση ανάθεσης για την ολοκλήρωση του πολύπαθου έργου Νέα Σάντα-κόμβος Ασσήρου, σύμφωνα με την οποία ο νέος ανάδοχος καλείται να παραδώσει το έργο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2025.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Κυριακίδης, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, στην αύξηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στους αυτοτελείς πόρους και στο ευρύ φάσμα των έργων που υλοποιεί, αξιοποιώντας τα περίπου 105 εκατομμύρια ευρώ που έχει εξασφαλίσει από εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ακολούθως μετέβη στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο οποίος στάθηκε στην προτεραιότητα που δίνει στον καθαρισμό των ρεμάτων και στη συντήρηση του διευρυμένου οδικού δικτύου που βρίσκεται πλέον στην ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Και στις δυο συναντήσεις, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι «μέλημα της κυβέρνησης και του Υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης είναι να προάγει κάθε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει», επισημαίνοντας πως η συνεργασία του με τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες τους είναι σταθερή και στενή, με στόχο την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου ο Διοικητής του, κ. Γιάννης Ανδρίτσος  παρουσίασε δυο σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του νοσοκομείου. Το ένα βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Γενικού Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ. Το δεύτερο αφορά στον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και ανέρχεται σε 1,850 εκατομμύρια ευρώ, με τη σχετική σύμβαση να έχει υπογραφεί τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, ο κ. Ανδρίτσος έθεσε τα ζητήματα της ενίσχυσης της Παθολογικής Κλινικής, καθώς και των άγονων διαγωνισμών για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Πέραν των παραπάνω, το πρόγραμμα της περιοδείας περιελάμβανε επισκέψεις στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Επιμελητήριο Κιλκίς όπου ο  Πρόεδρός του, κ. Χρήστος Χατζημλάδης, τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόμων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς “ΒηματΖΩ” και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός της Βιομηχανικής Περιοχής.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινίδης συμμετείχε σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς, με τον Πρόεδρο της, κ. Μηνά Παπαδόπουλο, να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου οι πολίτες του Κιλκίς θα δώσουν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και ψήφο σταθερότητας στην Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντινίδης  σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πάντα κοντά στην κοινωνία, προσθέτοντας πως η εξέλιξη και η πρόοδος κάθε χώρας απαιτούν συνεχή βελτίωση.  «Ο λαϊκισμός καραδοκεί και οι εκφραστές του δεν πρέπει να δυναμώσουν. Γι’ αυτό, στις 9 Ιουνίου, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν πρέπει να δημιουργήσει καμία υποψία αστάθειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός στο συνέδριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ με τίτλο «Κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κ. Μακεδονία»
Επόμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «Να τρέξουμε πιο γρήγορα από τη φθορά της κλιματικής αλλαγής»