ΣΤΟΝ ΥΜΑ-Θ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΡΗΓΙΟΥ

ypes press002
ypes press002

ΣΤΟΝ ΥΜΑ-Θ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΡΗΓΙΟΥ

Τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργο Πασχαλίδη επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ΥΜΑ-Θ ο Επίσκοπος Ρηγίου Εμμανουήλ Αδαμάκης, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις Βρυξέλλες.

Ο Επίσκοπος Ρηγίου ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τα συμπεράσματα του Διαθρησκειακού Σεμιναρίου με θέμα “Συμφιλίωση και Ειρήνη στη ΝΑ Ευρώπη: Η συμβολή των Θρησκευτικών Κοινοτήτων” που πραγματοποιήθηκε από 29 έως 31 Μαΐου 2000 στην Ιερά Μονή Βλατάδων Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Υπουργός, διά του Επισκόπου, συνεχάρη το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του σεμιναρίου αυτού, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Πασχαλίδης τόνισε:

“Στον δύσκολο δρόμο της συμφιλίωσης και της αποδοχής του Άλλου, οι θρησκευτικές δυνάμεις της περιοχής μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά δίνοντας τα πνευματικά εφόδια και το παράδειγμα της υπέρβασης των τραυμάτων του πρόσφατου παρελθόντος.

Η ειρηνική και γόνιμη συνύπαρξη χριστιανών ορθοδόξων και καθολικών, μουσουλμάνων και εβραίων στη ΝΑ Ευρώπη αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειας ανοικοδόμησης της περιοχής με ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών.

Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στηρίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι το Διαθρησκειακό αυτό Σεμινάριο κατέληξε στην πρωτοβουλία των Βλατάδων που περιλαμβάνει σχέδιο δράσης στα πλαίσια της προσπάθειας ειρήνευσης της περιοχής.

Όπως με ενημέρωσε ο Επίσκοπος Ρηγίου, με ομόφωνη απόφαση των συμμετεχόντων στο σεμινάριο το σχέδιο αυτό θα συντονίζεται από ένα παράρτημα του Γραφείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας που βρίσκεται στην Ε.Ε και το οποίο παράρτημα θα εδρεύει στην Ιερά Μονή Βλατάδων”.

Προηγούμενο άρθροΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΚΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ