Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024

DSC_4050

DSC_4016 DSC_4002 DSC_4000 DSC_3997 DSC_3995

DSC_4042

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

φίλες και φίλοι,

κυρίες και κύριοι,

 τα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που διοργανώνει το περιοδικό Αθηνόραμα είναι ένας σπουδαίος θεσμός που υπενθυμίζει ότι η ελληνική κουζίνα είναι η συλλογική γευστική συνείδηση του λαού μας.

 Οι γεύσεις, τα αρώματα, οι μνήμες, που τη συνοδεύουν έχουν βασικά συστατικά την αυθεντικότητα, την καλή πρώτη ύλη και την εποχικότητα των προϊόντων.

 Η Ελληνική Κουζίνα έχει μακρά ιστορία και βαθιές ρίζες στην πολιτισμική κληρονομιά της Μεσογείου, καθώς αντιπροσωπεύει τη γεωγραφία, το κλίμα και τη γεωργία της Ελλάδας.

 Από το ελαιόλαδο, μέχρι τα φρέσκα θαλασσινά και τα λαχανικά, οι γεύσεις και οι συνταγές της ελληνικής γαστρονομίας είναι ταυτισμένες με την υγιεινή διατροφή και προέρχονται από προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας που εκπροσωπούν τον τόπο μας.

 Έτσι, το ελληνικό φαγητό λειτουργεί ως πολύτιμο εργαλείο προώθησης τουρισμού  και εξαγωγών, καθώς προσφέρει στους τουρίστες αυθεντική γαστρονομική εμπειρία.  

 Συγχαίρω το περιοδικό Αθηνόραμα για την εξαιρετική πρωτοβουλία, υπενθυμίζοντας ότι το 1976 ήταν το πρώτο ελληνικό περιοδικό που καθιέρωσε δημοσιογραφική στήλη κριτικής εστιατορίων.

 Και απόψε, μέσα από τη γιορτή γεύσεων που μας έχει προσκαλέσει, αναβαθμίζει την ποιότητα της εστίασης και ενισχύει τον ευγενή ανταγωνισμό μεταξύ των εστιατορίων, επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους, που στην άκρη των συνταγών τους γράφει made in Greece.

 Σας ευχαριστώ.

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, στην εκδήλωση του Ε.Ε.Θ. με τίτλο “Ο πολυδιάστατος ρόλος της γυναίκας”
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, στις εργασίες του 3ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου του ΑΣΕΠ