Tελική ανοιχτή εκδήλωση του έργου BENEFIT | Βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση: Επίδειξη σε δημόσια κτήρια

ypes press002
ypes press002

3

 

Με μία ανοιχτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται το έργο BENEFIT

Η ομάδα του έργου BENEFIT θα παρουσιάσει τα κύρια αποτελέσματα του έργου σε μία ανοιχτή εκδήλωση που θα διοργανωθεί την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.  

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη την τελική ανοιχτή εκδήλωση του έργου BENEFIT | Βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση: Επίδειξη σε δημόσια κτήρια, με στόχο την προβολή των δράσεων και αποτελεσμάτων του έργου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, ξεκινώντας με μία ξενάγηση για τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου | Διοικητήριο – Θεσσαλονίκη στις 9.30 π.μ. και θα συνεχιστεί με δύο συνεδρίες αφιερωμένες στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου και τις προοπτικές συνέχισής του στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace μεταξύ 11.00-15.00.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου στην εκδήλωση θα παρευρεθεί το σύνολο των εταίρων του έργου προκειμένου να παρουσιάσουν στους ενδιαφερόμενους και το ευρύ κοινό τις κύριες παρεμβάσεις και τα αποτελέσματά του BENEFIT, καθώς και διατυπώσουν ιδέες και να ανταλλάξουν απόψεις για την κεφαλαιοποίηση του έργου.

Για την εγγραφή σας ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/cxKeXEEVvF8FMf8N7

Γλώσσα εργασίας της εκδήλωσης θα είναι αγγλική.

Βασικές πληροφορίες για το έργο

Το έργο BENEFIT στοχεύει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων και τη μετατροπή τους σε κτίρια με μειωμένη ή σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας. Οι κύριες κοινές διασυνοριακές προκλήσεις που αντιμετωπίζονται από το έργο BENEFIT είναι: (α) αντιμετώπιση της ανεπάρκειας των δημόσιων διοικήσεων σε αυτόν τον τομέα, (β) ανάπτυξη αξιόπιστων, αποδοτικών και αποτελεσματικών σχεδίων ενεργειακής δράσης για δημόσια κτίρια, (γ) ενίσχυση της εμπειρίας στην εφαρμογή προηγμένων μεθοδολογιών ενεργειακής μοντελοποίησης, (δ) διευκόλυνση της συλλογής ενεργειακών δεδομένων κτιρίων, (ε) εμπλουτισμός γνώσεων με την εφαρμογή ειδικών μεθοδολογικών εργαλείων για την ταξινόμηση κτιρίων σε τυπολογίες και (στ) ανάπτυξη εξειδικευμένου συστήματος υποστήριξης αποφάσεων για τον προγραμματισμό ενεργειακών αναβαθμίσεων.

Στα πλαίσια του έργου έγιναν πιλοτικά παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στο κτίριο του Διοικητηρίου Θεσσαλονίκης στα συστήματα θέρμανσης και φωτισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ_PDF

AGENDA_PDF

Προηγούμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: Επιδίωξή μου είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας – Θράκης)κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στην εκδήλωση του Δήμου Καλαμαριάς για το πραξικόπημα στην Κύπρο