Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Στ. Καλαφάτη στην έναρξη του 16ου Πολυσυνεδρίου της ιστοσελίδας Ka-Business με θέμα: «Καινοτομία και Ανάπτυξη – Προοπτικές του Αγροδιατροφικού Τομέα»

28-5-2022-072

28-5-2022-040

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Στ. Καλαφάτη στην έναρξη του 16ου Πολυσυνεδρίου της ιστοσελίδας Ka-Business με θέμα: «Καινοτομία και Ανάπτυξη – Προοπτικές του Αγροδιατροφικού Τομέα»

Καλαφάτης: «Στον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του ΥΠΕΣ επενδύσαμε στην ποιοτική και πιστοποιημένη διαδικασία ανάδειξης των αγροτικών προϊόντων»

«Τα αγροδιατροφικά προϊόντα αποτελούν θησαυρό της Ελληνικής γης. Γι΄ αυτό και στον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών επενδύσαμε στην ποιοτική και πιστοποιημένη διαδικασία ανάδειξης των αγροτικών προϊόντων. Ως φορέας χρηματοδότησης προκηρύξαμε ανοικτές προσκλήσεις επιχορήγησης για την πιστοποίηση νέων ποιοτικών παραδοσιακών τοπικών προϊόντων με κατοχύρωση σημάνσεων Π.Ο.Π / Π.Γ.Ε / Ε.ΠΙ.Π.», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, στην έναρξη του 16ου Πολυσυνεδρίου με θέμα: «Καινοτομία και Ανάπτυξη – Προοπτικές του Αγροδιατροφικού Κλάδου» που διοργάνωσε η ιστοσελίδα Ka-Business. Και πρόσθεσε: «Αξιοποιούμε συγχρηματοδοτούμενους πόρους ευρωπαϊκών προγραμμάτων -όπως τα Προγράμματα Interreg- όπου ο Φορέας μας είναι Επικεφαλής Εταίρος του διακρατικού έργου με τίτλο «Τοπική ανάπτυξη και διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα των αγροτικών προϊόντων και των παραδοσιακών τροφίμων με ακρωνύμιο LOC FOOD». Συμμετέχουμε, με τη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, στα καθεστώτα του νέου Αναπτυξιακού νόμου για έργα από ένα ως και τρία εκατομμύρια ευρώ».

«Το ενδιαφέρον  του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο του πολυσυνεδρίου σας είναι αυταπόδεικτο», υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης και υπενθύμισε δύο από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που η κυβέρνηση θέτει στη φαρέτρα των επενδυτών και των παραγωγών «Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», προβλέπει έργα προϋπολογισμού 3,5 δισ. ευρώ. Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, επιλέγει ως ένα από τα 13 νέα θεματικά καθεστώτα την Αγροδιατροφή, την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και την αλιεία».

Όπως επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών «Βιώνουμε -όπως όλοι οι Ευρωπαίοι- δύσκολες μέρες εξαιτίας των πρωτόγνωρων σε διεθνές επίπεδο ενεργειακών ανατιμήσεων. Κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη μείωση του βάρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ξέρουμε, ωστόσο -το φωνάζουν διεθνείς Οργανισμοί και παγκόσμιοι οικονομικοί κολοσσοί- ότι η χώρα μας επανέρχεται με ισχυρή δυναμική που οι ίδιοι ονομάζουν νέο ελληνικό θαύμα. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και ταυτόχρονα συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις που οδηγούν με σιγουριά σε ένα καλύτερο αύριο. Και ανάμεσα στα άλλα επενδύουμε στην Καινοτομία και τον Αγροδιατροφικό Κλάδο».

Προηγούμενο άρθροΟ Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης εγκαινίασε την έκθεση «Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα
Επόμενο άρθροΣτην επίδειξη του μονοθέσιου της ART ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης