Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης εγκαινίασε την έκθεση «Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

tellogleio_27-5-2022-612

tellogleio_27-5-2022-631

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης εγκαινίασε την έκθεση «Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Στ. Καλαφάτης: «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Προσθέτουν πλούτο και περηφάνια στην Πατρίδα μας»

«Η έκθεση  φέρνει στο επίκεντρο τη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη αλλά και τον παιδευτικό και επιμορφωτικό ρόλο των Μουσείων ως φορείς γνώσης, εξωστρέφειας και επικοινωνίας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζουμε τον Πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Προσθέτουν, άλλωστε, πλούτο και περηφάνια στην Πατρίδα μας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης,  εγκαινιάζοντας χθες την Έκθεση «Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε:

«Με την αρχαιολογική έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα, η υλοποίηση της οποίας βασίστηκε στη γενναιόδωρη ενίσχυση του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και τη συνεργασία με παλαιά μέλη της Ελληνικής Αρχαιολογικής Αποστολής, στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας της Πάφου, το Τελλόγλειο έρχεται να προβάλει στην εκπαιδευτική κοινότητα κι όσους αγαπούν τον Βυζαντινό πολιτισμό, ένα καλαίσθητο και εύληπτο εγχειρίδιο.

Ειδικά για την Θεσσαλονίκη, μια πόλη με ιστορική μνήμη, γεμάτη βαρύνουσας σημασίας βυζαντινά μνημεία, τα τετράδια αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν ως μέσο προσέγγισης της τέχνης από την Παλαιοχριστιανική περίοδο έως τους Υστεροβυζαντινούς χρόνους. Μπορούν με τη βοήθεια των εγχειριδίων αυτών, οι επισκέπτες της έκθεσης και ιδιαίτερα οι νέες και οι νέοι μας, να προσεγγίσουν τους θησαυρούς – μνημεία της πόλης μας με μια νέα ματιά, αναγνωρίζοντας τα βασικά διακριτικά γνωρίσματα του Βυζαντινού Πολιτισμού.

Η έκθεση  αυτή φέρνει στο επίκεντρο τη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη αλλά και τον παιδευτικό και επιμορφωτικό ρόλο των Μουσείων ως φορείς γνώσης, εξωστρέφειας και επικοινωνίας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζουμε τον Πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Προσθέτουν, άλλωστε, πλούτο και περηφάνια στην Πατρίδα μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία».

Προηγούμενο άρθροΥποδοχή του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρο Καλαφάτη στο Διοικητήριο
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Στ. Καλαφάτη στην έναρξη του 16ου Πολυσυνεδρίου της ιστοσελίδας Ka-Business με θέμα: «Καινοτομία και Ανάπτυξη – Προοπτικές του Αγροδιατροφικού Τομέα»