Συσκέψεις του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και παραγωγικούς φορείς

DSC_2721

DSC_2721 DSC_2756

Συσκέψεις του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και παραγωγικούς φορείς

Καλαφάτης: «Το δίλημμα, “ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε”, είναι μπροστά μας»

Νέα έκκληση στους φορείς της Αυτοδιοίκησης να κάνουν ό,τι μπορούν για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες υπέρ του εμβολιασμού, απηύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με εκπροσώπους της Περιφερειακή και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Καλαφάτης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Το κύριο θέμα που τέθηκε στην ατζέντα από την πλευρά μου είναι το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Το δίλημμα, “ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε”, είναι μπροστά μας. Οι αριθμοί μιλούν: Το 99% όσων έχουν νοσήσει ήταν ανεμβολίαστοι. Ζήτησα από τους Δημάρχους της περιοχής να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, να ενημερώσουν τον κόσμο για να πειστούν όλοι, πως το εμβόλιο είναι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσουμε τη ζωή μας όπως ήταν πριν την πανδημία. Είναι ο μοναδικός τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση των οικονομικών δραστηριοτήτων μας. Ιδίως, μάλιστα του τουρισμού που έχει πολλά να δώσει στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Και η Πιερία να περάσει στην επόμενη ημέρα με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες. Συζητήσαμε επίσης, ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης και συμφωνήσαμε να έχουμε έναν συνεχή δίαυλο επικοινωνίας για να λύνουμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί». 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου και οι Δήμαρχοι Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, Πύδνας – Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας, Δίου – Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών προήδρευσε στη συνέχεια σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.

Αμέσως μετά, τόνισε: «Η κυβέρνηση αφουγκράστηκε τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Ενίσχυσε, μέσα στην πανδημία, εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες της Πιερίας με 169 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά  2,7 δισεκατομμύρια που δόθηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνέχισε τα έργα ανάδειξης του Δίου και της Ιεράς Μονής Διονυσίου στον Όλυμπο. Και πρόκειται να συνεχίσει με αντιπλημμυρικά έργα στο Δίον και έργα ψηφιακής δράσης. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε. Και βέβαια το νέο ΕΣΠΑ και το Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ που ήδη βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση».

Ο κ. Σταύρος Καλαφάτης επισκέφθηκε ακόμη, επιχειρήσεις της Πιερίας, οι οποίες έχουν ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα που διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως τις εγκαταστάσεις της “OLYMPIA Electronics” και της “MAXI A.B.E.E.”.

 

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Επόμενο άρθρο«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ», ειδική έκδοση σε μορφή xml για ευκολότερη συμπλήρωση της συγκεκριμενης φορμας από τους υποψήφιους αναδόχους.