Η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Διοικητήριο

ypes press002
ypes press002

Η Α.Ε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος την ξενάγησε στο Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης του κτηρίου ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της 108ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης.

Στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κ. Καράογλου παρουσίασε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σπάνιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό από στιγμές που αποτέλεσαν ορόσημο στην ιστορία του κτηρίου και οι οποίες αντικατοπτρίζουν σημαντικά γεγονότα της νεότερης πολιτικής ιστορίας της πατρίδας μας.

Προσφωνώντας την Ανώτατη Πολιτειακή Άρχοντα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ότι “το ιστορικό κτήριο του Διοικητηρίου τεκμηριώνει την άποψη ότι το παρελθόν είναι ένα ύφασμα που δεν μπορεί να ξηλωθεί, διότι στο εσωτερικό του αντηχεί η ιστορία και αποτυπώνεται η εξέλιξη της Θεσσαλονίκης”.

Εξιστορώντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας γεγονότα-σταθμούς που σημάδεψαν την ιστορική διαδρομή του κτηρίου, ο κ. Καράογλου έκανε μια αναδρομή από τη λειτουργία του ως διοικητικό κέντρο των Οθωμανών μέχρι την ίδρυση και την εγκατάσταση σε αυτό του Υπουργείου Βορείου Ελλάδος και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. “Με την απόφαση να προχωρήσουμε στη δημιουργία κέντρου ιστορικής τεκμηρίωσης επιχειρούμε να δώσουμε φωνή στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης. Το κτήριο μας διηγείται τι συνέβη στο εσωτερικό του και οι επισκέπτες περιηγούνται σε χώρους που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό αποτελεί τιμή το γεγονός ότι είναι το πρώτο δημόσιο κτήριο της πόλης που στεγάζει υπηρεσίες και συγχρόνως διαθέτει μόνιμη έκθεση στην οποία παρουσιάζεται σπάνιο αρχειακό υλικό. Δικαιωματικά μπορούμε να καμαρώνουμε ότι εδώ ακούγεται ο αντίλαλος της ιστορίας” πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΤο μήνυμα του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου
Επόμενο άρθροΟμιλία κ. Θ. Καράογλου στην ξενάγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο κέντρο ιστορικής τεκμηρίωσης του Διοικητηρίου (26-10-2020)