Θ. Καράογλου: Tο Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) ενισχύει στην πράξη τα Ποιοτικά Παραδοσιακά Προϊόντα και το brand name “Μακεδονία”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ BRAND NAME “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

Με αφορμή την έγκριση συμμετοχής του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ως επικεφαλής εταίρος στο πρόγραμμα INTERREG για τη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, με τίτλο: “Τοπική Ανάπτυξη και διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των παραδοσιακών τροφίμων/LOC-Food”, συνολικού προϋπολογισμού 798.927,50 ευρώ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η έγκριση της πρότασης που υποβλήθηκε από το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στο Διοικητήριο δεν αποτελεί απλά μια επιβεβαίωση του υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης των υπηρεσιών μας, αλλά πολύ περισσότερο δικαιώνει το ρόλο που διαδραματίζουμε ως φορέας στην προώθηση των Ποιοτικών Παραδοσιακών Προϊόντων της Βόρειας Ελλάδας σε εθνικό επίπεδο, καθώς επίσης και στην ενίσχυση του brand name “Μακεδονία” στη Βαλκανική ενδοχώρα και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), τόσο με τη συμμετοχή του στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όσο και με την ενεργή παρουσία του στις υπόλοιπες περιφερειακές εμποροβιοτεχνικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, έχει ως σκοπό να μεταλαμπαδεύσει την αντίληψη της παραγωγής Ποιοτικών Παραδοσιακών Προϊόντων, της εξωστρέφειας μέσω της συνεργασίας με φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και της ενίσχυσης των προϊόντων με προέλευση τη Μακεδονία.

Ξεκινήσαμε δυναμικά και συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς, προκειμένου σύντομα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση και άλλων προτάσεων-εργαλείων στήριξης και προώθησης της διακρατικής συνεργασίας που έχουμε καταθέσει στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, με αποκλειστική στόχευση την ενδυνάμωση και θωράκιση του brand name “Μακεδονία”, όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Προηγούμενο άρθροΤο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) επικεφαλής και συνεργαζόμενος εταίρος σε έργα Interreg για τη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «ΘΕΜΑ ΤΗΣΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» και τον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη (24-09-2019) Θ. Καράογλου: “Δεν κάναμε κολοτούμπα για τις Πρέσπες”