ΥΜΑ-Θ: Άρχισε ο καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου μετά το χτεσινό φαινόμενο

ypes press002
ypes press002

Από νωρίς σήμερα το πρωί, 7 Ιουνίου, δύο ειδικά σκάφη καθαρίζουν τον Θερμαϊκό Κόλπο μετά από σχετική εντολή της Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, και με την επίβλεψη του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου.

Κατόπιν εντολής του Γραφείου της Υφυπουργού, αλλά και του Φ.Δ.Θ.Κ., η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο ενεργοποίησε άμεσα το προσωπικό της δύο πλωτά μέσα, όπου επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό τον καθαρισμό της θαλάσσιας επιφάνειας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου καιρού είχαν ως αποτέλεσμα την κατάσταση που προκλήθηκε χτες, 6 Ιουνίου 2019, για την οποία ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα σκάφη καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου.

Ο καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί πλήρως το έκτακτο φαινόμενο.

Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη συνέχιση του προγράμματος καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση για την εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προγράμματος “Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και τη Θράκη” με διακριτικό τίτλο “ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ”.
Επόμενο άρθροΤους συλλόγους που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος «Δημιουργώ» παρουσιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)