Συνάντηση Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) με τους Δημάρχους Θεσσαλονίκης και Δέλτα για την παραχώρηση οικοπέδων για την κατασκευή σχολείων και χώρων πρασίνου ή αθλητισμού

ypes press002
ypes press002

Συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και το Δήμαρχο Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο, είχε σήμερα, 18 Απριλίου 2019, στις 12 μ., η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με θέμα την έγκριση της δωρεάν παραχώρησης οικοπέδων από την ΕΥΑΘ Παγίων, εποπτευόμενου φορέα του ΥΜΑ-Θ, στους δύο δήμους με προϋπόθεση την κατασκευή σχολείων και χώρου αθλοπαιδιών.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης παραχωρείται έκταση εμβαδού 825,09 τ.μ., ιδιοκτησίας της ΕΥΑΘ Παγίων, η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Μακεδονίας – Μαλακάση – Κονδυλάκη – Καρακάση και χαρακτηρίζεται ως χώρος σχολείου. Σύμφωνα με την απόφαση, το ακίνητο παραχωρείται με την προϋπόθεση να κατασκευαστούν δύο νηπιαγωγεία μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ετών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα επανέλθει στην κυριότητα της ΕΥΑΘ Παγίων.

Όσον αφορά το Δήμο Δέλτα, παραχωρείται οικόπεδο, ιδιοκτησίας της ΕΥΑΘ Παγίων, εμβαδού 225 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Πρωτομαγιάς στην περιοχή του Καλοχωρίου της Δ.Ε. Εχεδώρου Δήμου Δέλτα, με την προϋπόθεση να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου, παιδικής χαράς ή αθλητικών εγκαταστάσεων και σε περίπτωση μη τήρησης της προϋπόθεσης εντός 5 ετών, η απόφαση θα ανακληθεί.

«Η παραχώρηση των οικοπέδων ήταν μια ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ Παγίων, την οποία υλοποιήσαμε άμεσα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να την κοινοποιήσουμε σήμερα στους δύο Δημάρχους Θεσσαλονίκης και Δέλτα, κ. Μπουτάρη και κ. Φωτόπουλο. Έχουμε αποδείξει ότι η πολιτική της κυβέρνησης συνολικά και του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, είναι στην κατεύθυνση του ότι όπου υπάρχουν χώροι που διεκδικούνται από τις τοπικές κοινωνίες για τη δημιουργία σχολείων ή για κοινωφελείς χρήσεις είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα στους δήμους και στους κατοίκους για να τους αποδίδουμε στις τοπικές κοινωνίες», ανέφερε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Προηγούμενο άρθροΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ TERRA VINO ΚΗΜΔΗΣ (ΑΡ.ΠΡΩΤ. 2384/18-4-2019)
Επόμενο άρθροΣτην ημερίδα για «Το Νέο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης» η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης