Με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων έγινε η παρουσίαση του νέου προγράμματος του ΥΜΑ-Θ «Δημιουργώ» σε εκδήλωση του ΥΜΑ-Θ

ypes press002
ypes press002

Η παρουσίαση του νέου προγράμματος του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης  για την επιχορήγηση δράσεων πολιτιστικής δημιουργίας και προστασίας του περιβάλλοντος με τον τίτλο «Δημιουργώ», έγινε σε εκδήλωση σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, στις 5 μ.μ., στο Εντευκτήριο του MOMus – Μουσείου Φωτογραφίας, στην Αποθήκη Α’ (Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης), όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις προδιαγραφές του προγράμματος και για όποιες άλλες πληροφορίες θα ήθελαν να αποκομίσουν.

Το νέο πρόγραμμα του ΥΜΑΘ «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη», προϋπολογισμού 187.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου, έχει στόχο την προώθηση της ευαισθητοποίησης και της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και την υιοθέτηση και προαγωγή καλών και καινοτόμων πρακτικών στους τομείς της περιβαλλοντικής προστασίας και της πολιτιστικής δημιουργίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους  σύλλογοι, σωματεία, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής δημιουργίας, ενώ το ανώτατο ποσό επιχορήγησης για κάθε δικαιούχο είναι 3.000 ευρώ.

Κατά την ομιλία της η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, αφού ευχαρίστησε το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία και καλωσόρισε τους εκπροσώπους των συλλόγων και των φορέων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ανέφερε: «Ο ρόλος του ΥΜΑΘ δεν είναι ένα ρόλος διακοσμητικό, ένας ρόλος μικροπολιτικών εξυπηρετήσεων. Αντίθετα, είναι ένας ρόλος πολυεπίπεδος, ένα πολύτιμο και ισχυρό εργαλείο κρατικής δομής με στόχο την ενεργητική συμμετοχή στις οικονομικές, πολιτειακές, αναπτυξιακές και πολιτιστικές διεργασίες του τόπου μας».

«Αυτές οι δράσεις αποτελούν μια πολύτιμη ανάσα για τις τοπικές κοινωνίες της Βορείου Ελλάδας που δεν πρέπει ούτε να υποτιμούμε, ούτε να παραβλέπουμε, αλλά να τις έχουμε ως οδηγό και ως παρακαταθήκη για νέες δράσεις ενίσχυσης και νέα προγράμματα που θα προάγουν την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και την πολιτιστική μας κληρονομιά», τόνισε στην ομιλία της η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση του ΥΜΑ-Θ για την παρουσίαση του νέου προγράμματος επιχορήγησης δράσεων πολιτιστικής δημιουργίας και προστασίας του περιβάλλοντος «Δημιουργώ»
Επόμενο άρθροΣτην εκδήλωση «Reach For Gold. Sports and IP» της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)