Εκδήλωση του ΥΜΑ-Θ για την παρουσίαση του νέου προγράμματος επιχορήγησης δράσεων πολιτιστικής δημιουργίας και προστασίας του περιβάλλοντος «Δημιουργώ»

ypes press002
ypes press002

Η παρουσίαση του νέου προγράμματος του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης  για την επιχορήγηση δράσεων πολιτιστικής δημιουργίας και προστασίας του περιβάλλοντος με τον τίτλο «Δημιουργώ», θα γίνει σε εκδήλωση σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, στις 5 μ.μ., στο Εντευκτήριο του MOMus – Μουσείου Φωτογραφίας, στην Αποθήκη Α’ (Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης), όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις προδιαγραφές του προγράμματος και για όποιες άλλες πληροφορίες θα ήθελαν να αποκομίσουν.

Το νέο πρόγραμμα του ΥΜΑΘ «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη», προϋπολογισμού 187.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου, έχει στόχο την προώθηση της ευαισθητοποίησης και της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και την  υιοθέτηση και προαγωγή καλών και καινοτόμων πρακτικών στους τομείς της περιβαλλοντικής προστασίας και της πολιτιστικής δημιουργίας.

Απώτερος στόχος είναι η αύξηση συμμετοχής των πολιτών σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη συνεργασιών για την υποστήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν την πολιτιστική δημιουργία και η ενίσχυση της υποστήριξης των δράσεων δικτύωσης των πολιτών.

Στο πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους  σύλλογοι, σωματεία, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής δημιουργίας, ενώ το ανώτατο ποσό επιχορήγησης για κάθε δικαιούχο είναι 3.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση για το το φεστιβάλ “Balkan Games” στο πλαίσιο του έργου “Borderless Culture”
Επόμενο άρθροΜε τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων έγινε η παρουσίαση του νέου προγράμματος του ΥΜΑ-Θ «Δημιουργώ» σε εκδήλωση του ΥΜΑ-Θ