Στην εκδήλωση «Reach For Gold. Sports and IP» της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

ypes press002
ypes press002

Στην πρώτη ημέρα της διήμερης συνάντησης «Reach For Gold. Sports and IP» της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών για την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας παραβρέθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας – WIPO έχει ανακηρύξει το 2019 ως έτος Αθλητισμού και Διανοητικής Ιδιοκτησίας και η Θεσσαλονίκη γίνεται το επίκεντρο του εορτασμού με τη διεξαγωγή της διήμερης συνάντησης «Reach For Gold. Sports and IP», στο ξενοδοχείο The Met Hotel.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χτες το βράδυ στο The Met Hotel , βράβευσε τον Άγγελο Χαριστέα και την ΠΑΕ Άρης.

 

Κατά το χαιρετισμό της η κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε: «Νέα μέσα προώθησης, νέες αθλητικές τεχνολογίες, νέα υλικά εκπαίδευσης, νέος εξοπλισμός αλλάζουν καθημερινά την οπτική μας και τη λειτουργία του αθλητισμού τόσο σε επίπεδο οικονομικής αξίας όσο και σε αθλητικών επιδόσεων. Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που δημιουργούνται από αυτή τη σχέση επιτρέπουν αφενός την εξασφάλιση αυτής της οικονομικής αξίας, αφετέρου την αναχρηματοδότησή τους, βελτιώνοντας το αθλητικό προϊόν και καλύπτοντας το κόστος διοργανώσεων ευρείας κλίμακας».

«Το έργο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία καθώς έρχεται να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο αυτές συνιστώσες, της άυλης αθλητικής κληρονομιάς μας και του υλικού αθλητικού μας παρόντος. Έχω την πεποίθηση πως από την παρούσα διοργάνωση, πέρα από τις βραβεύσεις των αθλητικών ομάδων/εταιριών και τους ιδιαίτερους συμβολισμούς των Ολυμπιακών αναγωγών, θα βγουν πολύτιμα συμπεράσματα για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων και φορέων προς όφελος του ίδιου του αθλητισμού», σημείωσε η Υφυπουργός Εσωτερικών και ευχήθηκε «καλή επιτυχία στις εργασίες του event της ΕΣΗΜΕΤ», εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι το ΥΜΑ-Θ στέκεται και θα στέκεται πάντα δίπλα σε κάθε δράση και εκδήλωση προαγωγής του αθλητικού πνεύματος και προώθησης της αθλητικής ανάπτυξης.

Προηγούμενο άρθροΜε τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων έγινε η παρουσίαση του νέου προγράμματος του ΥΜΑ-Θ «Δημιουργώ» σε εκδήλωση του ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΠρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης δράσεων για το έργο «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη», με διακριτικό τίτλο ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ (ΑΡ.ΠΡΩΤ.: Ο.Ε. 2446/24/04/2019).