Κοπή πίτας στο ΥΜΑΘ προς τιμήν του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης

ypes press002
ypes press002

Τους επικεφαλής των Προξενικών Αρχών της Θεσσαλονίκης για την καθιερωμένη κοπή της πίτας προς τιμήν τους, υποδέχτηκε σήμερα στο Διοικητήριο, η Υφυπουργός Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το σύνολο των έμμισθων προξενικών αρχών της πόλης καθώς και οι επικεφαλής των επίτιμων προξενικών αρχών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Διευθυντής  της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών  κ.Ι. Βικελίδης

«Το 2019 είναι η χρονιά που επισφραγίζεται μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία, να είναι μια καλή χρονιά, μια χρονιά φιλίας και συνεργασίας» είπε η Υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου.

Κάλεσε ακόμη τις προξενικές αρχές να συνεχίσουν με το  πολύτιμο έργο τους, να συμβάλλουν στην προσπάθεια ώστε η Θεσσαλονίκη ως διπλωματικός κόμβος πια, να καταστεί Μητρόπολη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η κα. Νοτοπούλου, επεσήμανε, ότι το ΥΜΑΘ έστρεψε τις δυνάμεις του στο όραμα της Βαλκανικής συν- ανάπτυξης και ανακοίνωσε ότι το Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί Βαλκανικό Forum Eπιχειρηματικότητας και Yποδομών και στο τέλος του Α’εξαμήνου του 2019 θα λειτουργήσει  ο  Ομίλος Εδαφικής Συνεργασίας.

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Προξενικού Σώματος απηύθυνε η γενική Πρόξενος της Αλβανίας Mrs Pavlina Ylli.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη για την πορεία αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα
Επόμενο άρθροΣημεία Συνέντευξης της Υφυπουργού Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ