Σημεία Συνέντευξης της Υφυπουργού Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ

ypes press002
ypes press002

Σημεία Συνέντευξης της Υφυπουργού Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, στη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή.

 

Με τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση βγαίνει πιο δυνατή ενώ κόμματα διαλύονται δήλωσε η Υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Αυτό σημαίνει ότι φτιάχνεται ένας νέος δημοκρατικός πόλος στην καρδιά του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»  τόνισε η κα. Νοτοπούλου συμπληρώνοντας πως «ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που εντάσσει τον εαυτό του στη σοσιαλδημοκρατία και στο χώρο του κέντρου είχε μια κρίση εκπροσώπησης το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της μετατόπισης του ΚΙΝΑΛ στη δεξιά».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κα. Νοτοπούλου είπε πως «δεν υποτιμώ καθόλου την αγωνία των συμπολιτών μου η οποία και λόγω των ημερών είναι και πιο έντονη στην πόλη μου, τη σέβομαι απεριόριστα . Γίνονται άπειρες συζητήσεις, νομίζω όμως ότι ο κόσμος μόλις ξεφύγει από τα fake news , μόλις διαβάσει στοιχειωδώς τη ρηματική διακοίνωση από την πλευρά της γειτονικής χώρας διαλύονται οι φόβοι, επανέρχεται η λογική».

«Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα λεπτό αξιοποιώντας τα οφέλη που θα έχει αυτή η συμφωνία» τόνισε η Υφυπουργός, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κινδυνολογία που υπάρχει ότι μπορεί να κινδυνεύουν τα προϊόντα.

«Ας συζητήσουμε, από την ημέρα που ξεκίνησε η συζήτηση για τη Συμφωνία, πόσες προτάσεις για κατοχύρωση προϊόντων από τη γειτονική χώρα με τον τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ έχουν κατατεθεί; Σχεδόν καμία. Δεν υπάρχει πραγματικός, απτός, ορατός κίνδυνος. Εμείς όμως παίρνουμε όλες τις πρωτοβουλίες και έχει προβλεφθεί αυτό. Να υπάρξει επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συζητήσει διάφορα τέτοια τεχνικά ζητήματα».

Ερωτηθείσα για το αν η Συμφωνία των Πρεσπών θα επηρεάσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές η κα. Νοτοπούλου δήλωσε: «Το διακύβευμα  είναι διαφορετικό. Έχει να κάνει με την καθημερινή ζωή των πολιτών αλλά έχει να κάνει και με την εξωστρέφεια. Έχει να κάνει και με το πώς βλέπουμε το ρόλο της Θεσσαλονίκης. Το  βλέπουμε ως Μητρόπολη των Βαλκανίων; Αν ναι, αυτό πως μπορεί να επιτευχθεί αν δεν υπάρχει ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα στην περιοχή; Και αν η Θεσσαλονίκη δεν είναι ηγέτιδα δύναμη στην προσπάθεια αυτή;».

Η κα. Νοτοπούλου υπογράμμισε πως τις εκλογές τις καθορίζουν οι πολιτικές και η ψήφος των πολιτών και πως είναι κρίσιμο να εμπλακούν ενεργά οι νέοι άνθρωποι .

 

Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας στο ΥΜΑΘ προς τιμήν του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΔΤ- Τοποθέτηση της Υφυπουργού Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου στη Βουλή για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.