Σύσκεψη για την πορεία αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα

ypes press002
ypes press002

Σύσκεψη εργασίας με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας και Θράκης  Κατερίνας Νοτοπούλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, σχετικά με την πορεία αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα που έχουν αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο προϊστάμενος του γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης Γ.Αγγελόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Β.Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δ.Δεμουρτζίδης, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θ.Μπακογλίδης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΜΘ Ι.Σάββας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΑΘ ΑΕ Χ.Καλογήρου και ο Γ. Μπάκης εκπρόσωπος του Αν. ΥπΕΝ για θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού.

Η Υφυπουργός στην εισήγησή της τόνισε πως στόχος της είναι η προώθηση της ολιστικής προσέγγισης της κυβέρνησης στο χωροταξικό σχεδιασμό του μητροπολιτικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης στην αξιοποίηση των δημόσιων ελεύθερων χώρων.

Στο πλαίσιο αυτό, στη σημερινή σύσκεψη εργασίας έγινε μια εις βάθος συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, που θα συνεισφέρουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών αλλά και στην εφαρμογή αυτών των καλών πρακτικών σε άλλες περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά , το έργο ανάπλασης προχωρά, έχει υποβληθεί προς έγκριση ο φάκελος του ειδικού χωρικού σχεδίου που προβλέπει τις χρήσεις γης, είναι σε εξέλιξη η μελέτη βιωσιμότητας. Επίσης, έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης του βασικού έργου στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας με συνολικό κόστος 19.245.000 ευρώ ενώ έχει ενταχθεί στο  ΕΠΑΝΕΚ έργο 4,5εκ€ για την αναβάθμιση κτιρίου.

Σε ότι αφορά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με την ΜΑΘ για την υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την ωρίμανση μελετών ανάπλασης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη της Υφυπουργού Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΚοπή πίτας στο ΥΜΑΘ προς τιμήν του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης