ΔΤ-Χαιρετισμός της ΥΜΑΘ στα εγκαίνια της Zootechnia

ypes press002
ypes press002

Η έκθεση Zootechnia αποτελεί «ένα αναγνωρισμένο σημείο συνάντησης των εκπροσώπων του κλάδου της Κτηνοτροφίας και της Πτηνοτροφίας και συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες αλλά και δεκάδες εκθέτες από τις γειτονικές χώρες» ανέφερε η Υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου στο χαιρετισμό της για τα εγκαίνια της 11ης Zootechnia.

Η κα. Νοτοπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμπερίληψη της ψηφιακής διάστασης στη φετινή διοργάνωση με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Digital Greece: Zootechnia edition, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας Digital Greece, του θεματικού πάρκου νεοφυούς επιχειρηματικότητας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 83η ΔΕΘ.

«Χαίρομαι γιατί βλέπω πως η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής συνεχίζεται και στις άλλες εκθέσεις πέραν της ΔΕΘ. Αντίστοιχο θεματικό περίπτερο είχε και η τελευταία διοργάνωση της philoxenia. Η καινοτομία είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει και ο κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής και της κτηνοτροφίας. Καινοτόμες start-ups που απασχολούνται με τους τομείς αυτούς θα έχουν, λοιπόν, την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη φετινή Zootechnia» είπε η κα. Νοτοπούλου.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε και σε μια ακόμη καινοτόμο ιδέα που είναι η εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στη γεωργία και στην κτηνοτροφία. «Θέλω να επαινέσω όλους όσοι σκέφτηκαν την διοργάνωση του σχετικού συνεδρίου στο πλαίσιο της έκθεσης. Η κυκλική οικονομία συνιστά ένα νέο οικονομικό μοντέλο το οποίο προσφέρει, μέσω της επανάχρησης, νέους κύκλους ζωής για παλιά υλικά. Ένα νέο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο με σεβασμό στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους» τόνισε η Υφυπουργός.

Η κα. Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης υπογραμμίζοντας πως την τριετία 2016 έως 2018 το πρόγραμμα υπερκάλυψε τους στόχους κι αυτό αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση ώστε να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά όλοι οι διαθέσιμοι πόροι προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης.

«Θέτουμε τον πρωτογενή τομέα, τους ανθρώπους του μόχθου στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Με έργα και όχι με κούφια λόγια. Γιατί έχουμε αναγνωρίσει ότι ο αγροτικός τομέας αποτελεί πεδίο πρώτης προτεραιότητας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά από τη λήξη των μνημονίων. Η επίτευξη του στόχου της Δίκαιης Ανάπτυξης περνά μέσα από την υποστήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα. Άλλωστε, τα ελληνικά προϊόντα λόγω της υψηλής ποιότητάς τους κατέχουν ξεχωριστή θέση.

Με όχημα την εξαιρετική ποιότητα των αγροδιατροφικών μας προϊόντων, η κυβέρνηση επιδιώκει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να ενισχύσει όλα τα εγχειρήματα που στοχεύουν στην βελτίωση της θέσης των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής στην πυραμίδα των εξαγωγών, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές» είπε η κα. Νοτοπούλου.

«Ο αγροτοδιατροφικός και ο κτηνοτροφικός τομέας πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα. Να ενισχυθούν νέες έξυπνες μορφές παραγωγικής δραστηριότητας, να πολλαπλασιαστούν τα συνεργατικά σχήματα και οι καινοτόμες πρωτοβουλίες, να αξιοποιηθούν νέες τεχνολογίες που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και τις εξαγωγικές δυνατότητες του κλάδου. Σε αυτή την κατεύθυνση θα μας βρείτε στο πλευρό σας. Τόσο την κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και το ΥΜΑΘ για τους κτηνοτρόφους της Μακεδονίας και της Θράκης, με όποια θεσμικά εργαλεία έχουμε και φυσικά με την δυνατότητά μας να μεσολαβούμε και συντονίζουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις».

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Παράτασης Προθεσμίας Υποβολής Αιτήσεων για το έργο <<ΣΤΗΡΙΖΩ>>(ΑΡ. ΠΡΩΤ. 609/31-01-2019).
Επόμενο άρθροΔΤ-Σύσκεψη εργασίας στο ΥΜΑΘ με Ισραηλινή Αντιπροσωπεία