ΔΤ-Σύσκεψη εργασίας στο ΥΜΑΘ με Ισραηλινή Αντιπροσωπεία

ypes press002
ypes press002

«Είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε όλο το Οικοσύστημα Καινοτομίας που διαθέτει η πόλη μας»

«Στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης, ιδιαίτερη είναι η θέση που κατέχει η αξιοποίηση και ενδυνάμωση του εξαιρετικού οικοσυστήματος καινοτομίας της Θεσσαλονίκης» δήλωσε η Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΜΑΘ με ισραηλινή αντιπροσωπεία.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ακόμη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ Aharon Aharon, η Πρέσβης του Ισραήλ κα.Ιριτ Μπεν Άμπα, ο Κώστας Φωτάκης Αν.Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, ο Στέργιος Πιτσιόρλας Αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης Γιώργος Αγγελόπουλος  και ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας  Κυριάκος Λουφάκης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ, σε συνέχεια της συμφωνίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμιν Νετανιάχου και η μετάδοση τεχνογνωσίας από το Ισραήλ σε ότι αφορά στις νεοφυείς επιχειρήσεις. Συγκροτείται ομάδα εργασίας προκειμένου να διερευνηθούν τα κοινά θεματικά πεδία πάνω στα οποία θα συνεργαστούν οι δύο χώρες στον τομέα της καινοτομίας και της ανάπτυξης τεχνολογικών πάρκων. Η συνεργασία θα αρχίσει να υλοποιείται από ένα θεματικό πεδίο και σταδιακά θα εξελιχθεί ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, επιχειρηματική αποστολή από το Ισραήλ.

Όπως είπε η Υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου, υλοποιείται ως προτεραιότητα ο επανασχεδιασμός της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας η οποία ως εκτελεστικός βραχίονας το επόμενο διάστημα θα προβεί σε συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να φέρει εις πέρας το φιλόδοξο αυτό σχέδιο.

Προηγούμενο άρθροΔΤ-Χαιρετισμός της ΥΜΑΘ στα εγκαίνια της Zootechnia
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρόσκλησης για το έργο ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ του ΥΜΑΘ