Εκδήλωση στο ΥΜΑΘ με παιδικές χορωδίες για τον εορτασμό των επετείων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου Κ. Νοτοπούλου: Ιστορικό χρέος μας να κρατήσουμε ενεργή στη συλλογική συνείδηση την μνήμη της Εθνικής Αντίστασης

ypes press002
ypes press002

Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των επετείων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Διοικητηρίου το πρωί της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2018, με τη συμμετοχή της χορωδίας της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, του σωματείου Ειδικής Αγωγής ‘’Η Ζωή’’, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία ‘’Ο ΚΥΚΛΟΣ ‘’ , και υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Ιωσηφίδη Ιωάννη.

Απευθυνόμενη στα μέλη των χορωδιών η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε ότι “η δύναμη ψυχής που επιδεικνύετε μέσω της δημιουργικής σας έκφρασης, του ταλέντου και της επιμονής σας συγκινεί και εμπνέει”.

Παράλληλα, η υφυπουργός δήλωσε πως “το διάστημα 26-30 Οκτωβρίου έχει για τη Θεσσαλονίκη μεγάλη ιστορική σημασία”, και εκτίμησε ότι “με τη σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη αυτές τις μέρες αναγνωρίζουμε τη θέση που κάθε μια από αυτές τις επετείους διατηρεί στο βιβλίο της Ιστορίας”.

“Είναι ιστορικό χρέος μας να κρατήσουμε ενεργή στη συλλογική συνείδηση  την μνήμη της Εθνικής Αντίστασης. Όσο η μνήμη αυτή μένει ζωντανή, δεν θα ξεχάσουμε το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού που επιχειρεί να επανέλθει από το περιθώριο της Ιστορίας” τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

“Τη φρίκη του φασισμού την γνώρισε η Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες Εβραίοι συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη θα αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση αυτού του εγκλήματος” ανέφερε στη συνέχεια η κ. Νοτοπούλου.

“Ο λαός ήταν και τότε, θα είναι και τώρα, πρωταγωνιστής στην πάλη ενάντια στον φασισμό, στον αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Καμία θυσία δεν πάει χαμένη, όταν ο λαός διατηρεί ζωντανή την ουσία της” δήλωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ είχε η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση του ΥΜΑΘ: “Τομές στην Ιστορία: Η Θεσσαλονίκη από το 1912 στο 1944”