Εκδήλωση του ΥΜΑΘ: “Τομές στην Ιστορία: Η Θεσσαλονίκη από το 1912 στο 1944”

ypes press002
ypes press002

Στο πλαίσιο των πενθήμερων εορτασμών για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1944, το Υφυπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, στις 19:00, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλ. Ιπποδρομίου) με θέμα:

“Τομές στην Ιστορία: Η Θεσσαλονίκη από το 1912 στο 1944”

Ομιλητές:

Τάσος Κωστόπουλος, Ιστορικός, Δημοσιογράφος (Εφημερίδα των Συντακτών)

Ευάγγελος Χεκίμογλου, Διδάκτωρ Οικονομικής Ιστορίας, Έφορος του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Ηλίας Νικολακόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΠΑ)

Συντονίστρια: Δήμητρα Κεχαγιά, δημοσιογράφος “Πρακτορείο fm”

Οι ομιλητές θα εξετάσουν το ιστορικό πλαίσιο της καθοριστικής αυτής περιόδου, την απελευθέρωση του 1912 και την ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στον εθνικό κορμό, την μετάβαση της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο Ελληνικό Κράτος, την περίοδο του Μεσοπολέμου, την υποδοχή των προσφύγων και τέλος την περίοδο της Κατοχής και την απελευθέρωση του 1944.

Το Υφυπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) επιθυμεί να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο για το παρελθόν και το μέλλον της πόλης, αναδεικνύοντας το ρόλο που διαδραμάτισαν τα  ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1912-1944 στην διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης.

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση στο ΥΜΑΘ με παιδικές χορωδίες για τον εορτασμό των επετείων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου Κ. Νοτοπούλου: Ιστορικό χρέος μας να κρατήσουμε ενεργή στη συλλογική συνείδηση την μνήμη της Εθνικής Αντίστασης
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα της ΥΜΑΘ για τον θάνατο του Ανδρέα Δαϊρετζή