Χαιρετισμός ΥΜΑΘ Κατερίνας Νοτοπούλου, στη συνέντευξη τύπου για την 83η ΔΕΘ

ypes press002
ypes press002

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, , η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, συμμετείχε στη Συνέντευξη Τύπου για την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η Υφυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Συνηθίζουμε να λέμε κάθε χρόνο ότι η ΔΕΘ σπάει τα ρεκόρ, φέτος όμως , η 83η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ θα αφήσει ένα ξεχωριστό πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα.

Από τη μία είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Από την άλλη, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Θεσσαλονίκη δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής, γίνεται σε μια πόλη, στη Θεσσαλονίκη που επανατοποθετείται στο χάρτη του διεθνούς ενδιαφέροντος.

 

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, ανάταξης, ανασυγκρότησης και προόδου, για τη χώρα, αλλά και την Βόρεια Ελλάδα ειδικότερα. Σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια αυτή καλείται να διαδραματίσει ο διεθνής εκθεσιακός μας φορέας, που με την πλούσια τεχνογνωσία του και την απολύτως επιτυχημένη πορεία του, αλλά και με την αρωγή μας, της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί βασικό πυλώνα επιτυχίας.

Προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία και τη συμβολή της ΔΕΘ-Helexpo.

Η ΔΕΘ δρα ως καταλύτης και επιταχυντής των εξελίξεων, διασυνδέοντας τους εκθέτες, τον   επιχειρηματικό κόσμο με εκδηλώσεις και δημιουργώντας μόνιμους θεσμούς συνεργασίας. Η φετινή παρουσία των ΗΠΑ είμαι σίγουρη θα προσδώσει μία ιδιαίτερη ώθηση στον τομέα αυτό.

Η ΔΕΘ είναι ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό γεγονός συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης»

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο εμβληματικό project της διπλής ανάπλασης της ΔΕΘ που μπορεί να καθορίσει το μέλλον της εταιρίας αλλά σε σημαντικό βαθμό και της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟλοκαύτωμα Χορτιάτη-Μήνυμα ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΕΘ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ)