Δήλωση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για τα γεγονότα στην Ξάνθη

ypes press002
ypes press002

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σχετικά με τα ακραία περιστατικά στη Γλαύκη της Ξάνθης, που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του 19χρονου Έλληνα Μουσουλμάνου που έχασε τη ζωή του ενώ υπηρετούσε στον Ελληνικό Στρατό, δήλωσε:

«Η προσπάθεια αφαίρεσης της ελληνικής σημαίας από το φέρετρο του νεαρού που έχασε τη ζωή του υπηρετώντας την Πατρίδα,  δεν είναι μόνο ένδειξη ακραίων πεποιθήσεων και μισαλλοδοξίας. Δεν είναι μόνο πράξη ατιμωτική και προκλητική προς όλους τους Έλληνες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Δείχνει δυστυχώς και την απόλυτη αναισθησία των δραστών προς την ουσία του τραγικού γεγονότος. Ένα παλικάρι έχασε τη ζωή του και αυτοί χρησιμοποίησαν το θάνατό του για να περάσουν μηνύματα μίσους και να παίξουν τα πολιτικά παιχνίδια τους σε βάρος της ίδιας τους της χώρας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει την ύστατη τιμή, το ύστατο χάδι της Πατρίδας, από τον νεκρό και την οικογένειά του. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του στρατιώτη και ντρέπομαι για εκείνους που δεν τους σεβάστηκαν.»



Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με τον Πρόεδρο και μέλη της ΕΔΠΗΤ(Μ-Θ)
Επόμενο άρθροΟμιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά,στη Συνέντευξη Τύπου για τα 90 χρόνια της ΔΕΘ