Η Υφυπουργός στο Πολεμικό Μουσείο, στην εκδήλωση μνήμης για τον Καπετάν Aγρα

1484394512
1484394512

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε χθες Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση μνήμης για τον μαρτυρικό θάνατο του Μακεδονομάχου Σαράντη Αγαπηνού, περισσότερο γνωστού με το πολεμικό ψευδώνυμο Καπετάν Άγρας.

Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής :

Τιμούμε τον μεγάλο Έλληνα και ήρωα, τον περίφημο Καπετάν Άγρα, που θυσιάστηκε το 1907 για την απελευθέρωση του τόπου μας. Ήταν ένα παλικάρι που έδωσε τη ζωή του για να μπορούμε εμείς σήμερα να αυτοπροσδιοριζόμαστε με την πανάρχαια ελληνική ταυτότητά μας, για να ζούμε ειρηνικά στη χώρα μας.


Ήταν ένας Μακεδονομάχος ήρωας με ακατάβλητη αγωνιστική διάθεση, που δεν έκανε ποτέ πίσω. Προσπαθούμε να διδαχτούμε από τον αγώνα του, και να παραμένουμε και εμείς ανυποχώρητοι απέναντι στο καθήκον μας, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας λαβώσουν.

Η πίστη του Καπετάν Άγρα για τον αγώνα και η αγάπη του για τη Μακεδονία δεν του επέτρεπαν ούτε καν την ιδέα της εγκατάλειψης του αγώνα. Έτσι συνάντησε μεν τον υλικό θάνατο, η πράξη του όμως οδήγησε σε μια αναγέννηση του ελληνικού φρονήματος, που είχε ως αποτέλεσμα το οριστικό τέλος της εποχής του σκότους για την Μακεδονία μας. Η αυτοθυσία του Καπετάν Άγρα αποτελεί φάρο για τις δικές μας επιλογές. Δεν θα ξεχάσουμε το παράδειγμά του. Ο Θεός ας αναπαύει την Ψυχή του.

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός τιμήθηκε από το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού “Καρίπειον Μέλαθρον”
Επόμενο άρθροΠεριοδεία της ΥΜΑΘ σε Φλώρινα και Κοζάνη μαζί με τον Υπουργό Αμυνας