Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

1484394775
1484394775

Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλια Τσαρουχά, στις 1/1/2015,  κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο Νίκης.

Η υφυπουργός στην ομιλία της (δείτε το συνημμένο αρχείο) αναφέρθηκε στην ιστορία της συνύπαρξης και των ανθρώπινων δεσμών μεταξύ Εβραίων και Χριστιανών πολιτών στη Θεσσαλονίκη και τόνισε πως αυτούς τους δεσμούς οφείλουμε να μην τους ξεχάσουμε ποτέ. Επεσήμανε επίσης ότι αποτίνει τον απόλυτο σεβασμό της στα θύματα του Ολοκαυτώματος αλλά και στους επιζώντες και τους απογόνους τους και τη δέσμευση ότι θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε την ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης η εκπρόσωπος του πρέσβη του Ισραήλ – σύμβουλος Πρεσβείας Τάμι Μπεν Χαΐμ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ακολούθησαν οι ομιλίες του προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Μωυσή Κωνσταντίνη και του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ.

Προηγούμενο άρθροΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ: “ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ”
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ