ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

1484394774
1484394774

Ο αξιότιμος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, αν αληθεύουν αυτά που αναπαράχθηκαν ως χθεσινές δηλώσεις του, τοποθετήθηκε αρνητικά στο ρόλο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, λέγοντας ότι η ύπαρξή του «είναι ένα χάιδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βόρειας Ελλάδας» και καταλήγοντας ότι «Είναι ακόμη ένα εμπόδιο στη διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Χωρίς να έχω καμία διάθεση να αντιδικήσω μαζί του, ως υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη), αναφερόμενη στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, έχω να δηλώσω τα εξής:

Είναι φανερό  ότι υπάρχει  έλλειψη ενημέρωσης για τις πραγματικές αρμοδιότητες, τις δυνατότητες και τους στόχους του υφυπουργείου, τις οποίες θα ξεκαθαρίσουμε σύντομα. Το ΥΜΑΘ είναι ένα κυβερνητικό όργανο, αποτελεί δηλαδή έναν άμεσο σύνδεσμο του πολίτη της Βόρειας Ελλάδας με την κυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι κάποια αποκεντρωμένη διοίκηση ή περιφερειακή αρχή που εκτελεί αποφάσεις. Είναι ο εξισορροπητικός μηχανισμός που ενδυναμώνει τον κυβερνητικό ρόλο της Βόρειας Ελλάδας.

Θα πρέπει να τονίσω βέβαια ότι τα τελευταία χρόνια θα έπρεπε να αναδειχτεί ίσως περισσότερο η σπουδαιότητα και αναγκαιότητά του, το οποίο αποτελεί και προσωπική μου δέσμευση.

Πιθανά η ενδυνάμωση του να συναντήσει αντιστάσεις από τις διάφορες τοπικές αρχές της πόλης, που θεωρούν ότι έτσι θα μειωθεί η ισχύς τους, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

 

Ας κάνουμε λίγη υπομονή, καθώς οι εξελίξεις σχετικά με το υφυπουργείο τρέχουν πολύ γρήγορα, τονίζοντας την άριστη συνεργασία μου με τον υπερυπουργό κ. Νίκο Βούτση και την κυβέρνηση.

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρώ ότι έχει μια σταθερότητα στις απόψεις του, την οποία εκφράζει με συνέπεια και διαχρονικά, και αν στο μέλλον αποφασίσει να πολιτευτεί με κάποιο πολιτικό κόμμα, όπως το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ (Οικολόγοι) ή οποιοδήποτε άλλο, θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε πολιτικά στο χώρο του κοινοβουλίου.

 

Μέχρι τότε, διαβεβαιώνω τον κ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ότι θα συνεργαστούμε άψογα για το καλό της πόλης, και όχι μόνο.

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ