Γ. Ορφανός “Ο απόδημος Ελληνισμός επιτελεί σημαντικό εθνικό έργο”

1484395683
1484395683

 

Την πεποίθηση ότι ο απόδημος Ελληνισμός επιτελεί σημαντικό εθνικό έργο, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος», Παύλο Μαυρουδή για τα 30 χρόνια αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την Μελβούρνη, ο κ. Ορφανός χαρακτήρισε δυναμικό κομμάτι της ελληνικής διασποράς και ειδικότερα της Αυστραλίας, την παρουσία 300.000 Ελλήνων στη Μελβούρνη.

«Παράγεται εθνικό έργο, όταν οι Έλληνες της Αυστραλίας κάνουν εκδηλώσεις, τις οποίες επισκέπτονται χιλιάδες ξένοι», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και σημείωσε πως θα υπάρξει σταθερή συνεργασία μεταξύ του ΥΜΑΘ και των ομογενειακών σωματείων της Αυστραλίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαυρουδής αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Μελβούρνη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων αδελφοποίησης με τη Θεσσαλονίκη. «Στις 16 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή της Βικτώριας, εκδήλωση με θέμα τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, με ομιλήτρια τη σύζυγο του πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Εύα Δαφαράνου. Επίσης, για πρώτη φορά διοργανώνουμε εκδηλώσεις με το υπουργείο Παιδείας της Βικτώριας, με την συμμετοχή των ελληνικών σχολείων. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου εκδήλωση για παιδιά στο δήμο της Μελβούρνης, με θέμα την αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσσαλονικέων Μελβούρνης «Ο Λευκός Πύργος» και κάλεσε τον κ. Ορφανό να συμμετάσχει στο επετειακό φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στις 23 Νοεμβρίου.

«Με τις εκδηλώσεις αυτές, προβάλλουμε όχι μόνο τον ελληνικό πολιτισμό αλλά την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, ειδικότερα», σημείωσε ο κ. Μαυρουδής.     

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Μέσω του πολιτισμού, θα αναβαθμίσουμε τη σχέση της Θεσσαλονίκης με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου”
Επόμενο άρθροΟ Γ. Ορφανός στην τελετή λήξης του 44ου διεθνούς διάπλου του Τορωναίου κόλπου