Γ. Ορφανός “Μέσω του πολιτισμού, θα αναβαθμίσουμε τη σχέση της Θεσσαλονίκης με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου”

1484395691
1484395691

Η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Μανώλη Μαραγκούλη. Ειδικότερα, ο κ. Ορφανός επισήμανε πως το ΥΜΑΘ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων.

«Μας ενδιαφέρει η σχέση της Αλεξάνδρειας με τη Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία, την Θράκη να είναι στο υψηλότερο επίπεδο και προς αυτή την κατεύθυνση, αποφασίσαμε να κινηθούμε. Μέσα λοιπόν από την διαδικασία της αδελφοποίησης, θεωρώ ότι μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε οι δράσεις πολιτισμού να στέλνουν τα ανάλογα μηνύματα», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

 Με την σειρά του, ο κ. Μαραγκούλης αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο πόλεις.  «Είμαι σίγουρος ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν και οι δύο χώρες, ο κ. Ορφανός θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που κάνουμε να αναδείξουμε τη διαχρονική σχέση συνεργασίας που έχουν η Αλεξάνδρεια και η Θεσσαλονίκη, μέσα από το βασικό κανάλι που είναι ο πολιτισμός, με κορυφαία φυσιογνωμία τον Κωνσταντίνο Καβάφη», δήλωσε ο διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Προηγούμενο άρθροΟ γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Ο απόδημος Ελληνισμός επιτελεί σημαντικό εθνικό έργο”