Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΟΜΗ

1484396596
1484396596
Υπέρ μιας πιο περιφερειακής δομής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ώστε να μειωθούν οι όποιες ενδοπεριφερειακές ανισότητες παρατηρούνται κατά καιρούς στη χώρα,  τάχθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
«Με αυτόν τον τρόπο το νέο ΕΣΠΑ, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης όπως θα ονομάζεται από εδώ και στο εξής, θα λειτουργήσει ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης, καθώς θα συμβάλλει στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομία μέσω της ανάταξης αλλά και της αναβάθμισης του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας» πρόσθεσε ο ΥΜΑΘ, τονίζοντας πως η νέα προγραμματική περίοδος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στην ανάπτυξη.
«Για αυτό και τώρα που φτιάχνουμε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας, τα χρήματα του ΕΣΠΑ πρέπει να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο. Εκεί που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, που αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.
Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Υπουργός παρατήρησε ότι η εν λόγω Περιφέρεια διαθέτει όλα τα απαιτούμενα εχέγγυα, ώστε να εξελιχθεί σε υπόδειγμα ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα.
«Πάγια και απαράβατη αρχή μας είναι πως η Ελλάδα δεν τελειώνει στα βορειοανατολικά της σύνορα. Αντιθέτως, από εδώ ξεκινά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας ότι «η αναβάθμιση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα επηρεάσει θετικά το βασικό κορμό της πατρίδας μας.
«Ως γέφυρες ανατολής και δύσης, πόλεις όπως η Καβάλα, η Δράμα, η Ξάνθη, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη και πολλές άλλες, οφείλουν και πρέπει να εξελιχθούν σε πρότυπο μοντέλο ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης, μειώνοντας τις όποιες ενδοπεριφερειακές ανισότητες παρατηρούνται κατά καιρούς» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ. Άνθιμο, με τον οποίο συζήτησε  θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.


Επίσης ο Μητροπολίτης προσκάλεσε τον κ. Υπουργό από τις 11 έως τις 14 Μαΐου στις εορτές των  πέντε Νεομαρτύρων στη Σαμοθράκη και στα ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης, πρόσκληση την οποία ο κ. Καράογλου αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά. 

 

Προηγούμενο άρθροΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 25ΜΕΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΒΕΛΓΙΟ, ΜΑΛΤΑ, ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Επόμενο άρθροΘ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ‘Ο ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ’