Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ‘Ο ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ’

ypes press002
ypes press002
Αντιπροσωπεία Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Αεροπροσκόπων της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε την Τετάρτη (17 Απριλίου 2013) στο Διοικητήριο ο ΥΜΑΘ κ. Θεόδωρος Καράογλου και συζήτησε μαζί τους για την κοινωνική αναγνώριση που αξίζει στον προσκοπισμό, για το εθελοντικό έργο που επιτελούν στην πόλη, καθώς και για τις εορταστικές εκδηλώσεις που σχεδιάζουν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Ο Υπουργός παρέλαβε το σχετικό υπόμνημα που του παρέδωσε η αντιπροσωπεία των προσκόπων για την εκατονταετηρίδα,  ενώ τους ευχαρίστησε και για την άριστη συνεργασία που είχαν με το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων για την εκατονταετηρίδα της Θεσσαλονίκης.
«Εκατό χρόνια τώρα, οι πρόσκοποι λειτουργούν βιωματικά. Η προσφορά και το έργο τους είναι πραγματικά τεράστια καθώς έχουν καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας πως «ο προσκοπισμός σημαίνει στάση ζωής και διδάσκει το καθήκον της αλήθειας».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με δημιουργική διάθεση, ο προσκοπισμός δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους εθελοντές να συμμετέχουν ενεργά σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, συμβάλλοντας καταλυτικά στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου μέσα από την κατάλληλα διαπαιδαγώγηση των αυριανών πολιτών»

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΟΜΗ
Επόμενο άρθροΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ