ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

1484396597
1484396597
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από το ΥΜΑΘ οι διαδικασίες ελέγχου και αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.
Σήμερα (Δευτέρα 15 Απριλίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, παρέδωσε άλλες δυο επιταγές πληρωμής προκαταβολής επιχορηγήσεων, αυτήν τη φορά στις εταιρείες «Σ. Σμαρόπουλος ΑΕΒΕ» και «Marmor SG AE», μετά την έγκριση των επενδυτικών τους σχεδίων από το ΥΜΑΘ.
Η πρώτη αφορά στον εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακής μονάδας στην Καστοριά και η δεύτερη στην επέκταση μονάδας επεξεργασίας μαρμάρου στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.
Για την εταιρεία «Σ. Σμαρόπουλος ΑΕΒΕ», το εγκεκριμένο επιλέξιμο κόστος του επενδυτικού σχεδίου είναι  2.618.572,11 ευρώ, το ποσό της επιχορήγησης που εγκρίθηκε ανέρχεται στα 899.328,23 ευρώ και η επιταγή προκαταβολής που έλαβε σήμερα, αντιστοιχεί στο 25% της επιχορήγησης και είναι ύψους 224. 832,05 ευρώ.
Για την εταιρεία «Marmor SG  ΑΕ»,  το εγκεκριμένο επιλέξιμο κόστος του επενδυτικού σχεδίου είναι 2.141.740,00 ευρώ, το ποσό της επιχορήγησης που εγκρίθηκε είναι 599.687,20 ευρώ και η επιταγή που αντιστοιχεί στο 25% της επιχορήγησης ανέρχεται στο ποσό των 149.921,80 ευρώ.


Αμέσως μετά την παράδοση των δυο επιταγών ο κ. Καράογλου τόνισε πως: «Το ΥΜΑΘ επιδεικνύοντας συνέπεια λόγων και πράξεων, συνεχίζει να αποδεικνύει εμπράκτως τον αναπτυξιακό του ρόλο. Στόχος μας είναι έως τα τέλη Απριλίου να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις έγκρισης ή μη για το σύνολο των 108 επενδυτικών σχεδίων που έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο μας, προϋπολογισμού 550 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου από τον Μάιο να συνεχιστεί η εκταμίευση των προκαταβολών των επιχορηγήσεων. Και αυτό», συνέχισε ο Υπουργός, «διότι μετά και τη ψήφιση του νέου επενδυτικού νόμου από τη Βουλή, αναμένουμε να ξεκινήσει  σύντομα νέος γύρος υποβολής αιτήσεων επενδυτικών σχεδίων όλη τη διάρκεια του χρόνου, στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΜΑΘ».

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ MONEY SHOW “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ”
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΟΜΗ