Τρέχουν οι προθεσμίες υποβολής προτάσεων για το Πρόγραμμα Εδαφικής Ευρωπαϊκής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007 – 2013

ypes press002
ypes press002
Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη η 2η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (πρώην INTERREG) «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ» για την περίοδο 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η πρόσκληση για προτάσεις είναι ανοιχτή σε τρεις άξονες προτεραιότητας: 1. Ποιότητα ζωής, 2. Προσβασιμότητα, 3. Ανταγωνιστικότητα και Ανθρώπινοι πόροι και σε όλους του ειδικούς στόχους του προγράμματος (areas of intervention).
Το «Πρόγραμμα Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη μιας νέας αντίληψης για τους ευρωπαϊκούς πόρους, την εκμετάλλευσή τους και τη συνεργασία με τους γείτονές μας, ενώ δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση έργων στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα.
Η περίοδος υποβολής προτάσεων είναι από 23/3/2011 ως και 10/6/2011 και ο  συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός για την παρούσα πρόσκληση είναι 44 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 37,4 εκ. ευρώ είναι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Τα σχετικά έγγραφα είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος στο http://www.interreg.gr.

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης ο επίσημος εορτασμός της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη στα εγκαίνια της έκθεσης “Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης την περίοδο του Εκδυτικισμού”