Έλεγχος αγοράς δομικών υλικών στη Βόρεια Ελλάδα

ypes press002
ypes press002
Μικτά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης και κατά περίπτωση κλιμάκιο ελέγχου του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, πραγματοποίησαν, από 14 ως και 17 Μαρτίου, ελέγχους δομικών υλικών στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στις πύλες εισόδου Προμαχώνα Σερρών και Εξοχής Δράμας, καθώς και σε εταιρείες εμπορίας οικοδομικών υλικών και παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος των περιοχών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης.
«Δίνουμε έμφαση στην παρουσία του κράτους στην καθημερινότητα του πολίτη, στους ελέγχους της ποιότητας των προϊόντων της αγοράς, στην καταστολή του παραεμπορίου και της αισχροκέρδειας» είπε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης.
Ο έλεγχος επικεντρώθηκε σε δυο σημαντικές κατηγορίες δομικών υλικών: Στο τσιμέντο, συσκευασμένο σε σάκους ή χύδην και στα αδρανή υλικά, ενώ αφορούσε στη συμμόρφωση των υλικών αυτών στις απαιτήσεις ασφαλείας/ποιότητας της κείμενης νομοθεσίας.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος εγγράφων και πιστοποιητικών που τεκμηριώνουν τη συμμόρφωση του προϊόντος καθώς και της ορθής σήμανσης συμμόρφωσης CE.
 Για το χύδην τσιμέντο πραγματοποιήθηκε επιπλέον έλεγχος νομιμότητας διακίνησης. Επίσης, έγινε έλεγχος συμμόρφωσης των απαιτήσεων της κείμενης νομοθεσίας αρμοδιότητας του Γενικού Χημείου του Κράτους για την ορθή ταξινόμηση, επισήμανση και συσκευασία επικίνδυνων χημικών ουσιών και της περιεκτικότητας του τοξικού χρωμίου VI.
Ελέγχθηκαν συνολικά 19 εταιρείες στις 7 εκ των οποίων οι συσκευασίες δεν ήταν σύμφωνες με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τις επικίνδυνες ουσίες. Επιπλέον, μικτό κλιμάκιο εντόπισε παράνομη διακίνηση χύδην τσιμέντου, χωρίς το απαιτούμενο από τη νομοθεσία Κέντρο Διανομής.
Τα στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους αξιολογούνται για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο κυρώσεων.

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης ο επίσημος εορτασμός της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη στα εγκαίνια της έκθεσης “Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης την περίοδο του Εκδυτικισμού”