Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΑ Σωκράτη Ξυνίδη με το Γερμανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη

1484396920
1484396920
Με το Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Διοικητήριο, ο Αναπληρωτής ΥπουργόςΠεριφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Λάκης Μαραγκός και ο Δ/ντης του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Ο κ. Ξυνίδης επεσήμανε τις προοπτικές που διανοίγονται για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας με τη λειτουργία της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, ο Οργανισμός της οποίας έχει ήδη δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η Μονάδα αυτή αποκεντώνει την εφαρμογή της πολιτικής του Υπουργείου στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στο νέο Επενδυτικό Νόμο, το ΕΤΕΑΝ τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα προγράμματα που υλοποιούνται και εκπονούνται από τη Γενική γραμματεία Βιομηχανίας που συνθέτουν τον αναπτυξιακό ιστό της κυβερνητικής πολιτικής. Αναφερόμενος στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την αναβάθμιση της λειτουργίας της με την αλλαγή του νομικού πλαισίου που τη διέπει. Τέλος επεσήμανε την μεγάλη βαρύτητα που δίνει ο ίδιος και η κεβέρνηση στα Προγράμματα Διασυνοριακής Συνεργασίας.

Ο Γενικός Πρόξενος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις, που διοργανώνουν το Ινστιτούτο GOETHE και το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας για την επέτειο των 125 χρόνων από την ίδρυσή του στη Θεσσαλονίκη.Μίλησε για τις προοπτικές συνεργασίας στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου και τα θεματικά πεδία, στα οποία θα μπορούσαν να προγραμματιστούν κοινές δράσεις. Ακόμη εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να προωθηθεί η συνεργασία σε επίπεδο φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου από την πλευρά τους παρουσίασαν τις δράσεις του Επιμελητηρίου και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνδράμουν στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Προηγούμενο άρθροΟ Υπουργός Αναπληρωτής Σωκράτης Ξυνίδης στην ετήσια ΓΣ του ΣΒΔΜ στα Γρεβενά
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης ο επίσημος εορτασμός της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου