Ο Υπουργός Αναπληρωτής Σωκράτης Ξυνίδης στην ετήσια ΓΣ του ΣΒΔΜ στα Γρεβενά

ypes press002
ypes press002
Σωκράτης Ξυνίδης: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με μια επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται  κυρίως στο κράτος και στα ταμεία του, όπως γινόταν μέχρι τώρα»

Ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία και εκπροσώπων των φορέων της αποκεντρωμένης διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Το κλειδί της ανάπτυξης το κρατάμε στα χέρια μας όλοι εμείς: η Κυβέρνηση, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και η τοπική αυτοδιοίκηση. Ο στόχος είναι κοινός και μας αφορά όλους: Επανεκκίνηση της οικονομίας.», υπογράμμισε ο κ. Ξυνίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του , ενώ επεσήμανε ότι το Υπουργείο προσανατολίζει τις δράσεις του στη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια οικονομία με ισχυρές παραγωγικές δυνατότητες που θα βασίζεται στην υψηλή ποιότητα του εργατικού δυναμικού, το αποτελεσματικό κράτος, τις νέες τεχνολογίες και το σεβασμό στο περιβάλλον.
Ο Υπουργός αναπληρωτής δήλωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση ακουμπά πάνω στα προβλήματα των επιχειρηματιών και ανέλυσε το νέο επενδυτικό νόμο, τονίζοντας πως δεν έχει τη λογική των προηγούμενων νόμων που βασίζονταν στις επιδοτήσεις. «Ο νέος επενδυτικός νόμος επιβραβεύει την καινοτομία και την τεχνολογία, προωθεί τη διασύνδεση των επιχειρήσεων» επεσήμανε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως «σε λίγο καιρό η αγορά θα πάρει μπροστά».
Όσον αφορά ειδικότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Ξυνίδης ανέφερε πως πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το αναπτυξιακό της μοντέλο και συμπλήρωσε ότι για να βγει η Περιφέρεια από τη δύσκολη θέση, που σήμερα βρίσκεται, ο δρόμος είναι η στροφή στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα με έμφαση στον τριτογενή τομέα.
«Ο δρόμος της επιβίωσης περνάει μέσα από την ανάπτυξη του εμπορίου και των υπηρεσιών. Περνάει μέσα από την ανάπτυξη νέων σύγχρονων μονάδων παραγωγής ενέργειας, περνάει μέσα από τη στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Ενός φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο αν παραμείνει υγιές θα μπορέσει να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας.» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Αναπληρωτής αναφέρθηκε  στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της περιοχής και δήλωσε πως τα έργα αυτά θα πραγματοποιηθούν.
«Σήμερα, έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση, ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με μια επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται  κυρίως στο κράτος και στα ταμεία του, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Η χώρα μας  βρίσκεται μπροστά σε μια επιτακτική ανάγκη: Στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου ιστού επιχειρήσεων που στηρίζονται στη γνώση, την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία» κατέληξε ο κ. Ξυνίδης.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία του Υπουργού Αναπληρωτή Σωκράτη Ξυνίδη στο δείπνο προς τιμή του οργανισμού “Conference of Presidents”
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΑ Σωκράτη Ξυνίδη με το Γερμανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη