Σύσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης για την πιλοτική εφαρμογή νέων υπηρεσιών στο ΚΕΠ Καλαμαριάς

1484396956 1
1484396956 1
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Εσωτερικών,  Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρας Τζάκρη, με αντικείμενο τον συντονισμό των τοπικών φορέων για την προετοιμασία και πιλοτική εφαρμογή νέων υπηρεσιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Οι νέες υπηρεσίες αφορούν στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της υφιστάμενης δομής των ΚΕΠ και στην πλήρη εφαρμογή τους θα περιλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και την αδειοδότηση επαγγελματιών.

«Η λειτουργία των ΚΕΠ πριν 10 χρόνια σηματοδότησε μια από τις μεγαλύτερες διοικητικές μεταρρυθμίσεις της εποχής της. Τα ΚΕΠ έγιναν δημοφιλή επειδή ανταποκρίθηκαν στην μείζονα ανάγκη της κοινωνίας για “εξυπηρέτηση χωρίς ταλαιπωρία” από το δημόσιο. Το 97% των πολιτών δηλώνει την πλήρη ικανοποίησή του από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο πανελλαδικό δίκτυο των 1063 καταστημάτων. Σήμερα ωστόσο, νέες προκλήσεις επιτάσσουν την περαιτέρω ανάπτυξη των μεταρρυθμίσεων και την περαιτέρω εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και της επιχείρησης και του επαγγελματία», δήλωσε η Υφυπουργός.

Για την πιλοτική εφαρμογή επιλέχθηκε το ΚΕΠ του Δήμου Καλαμαριάς με κριτήρια την κοντινή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μακεδονία» -το οποίο αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου στην ελληνική επικράτεια- το μεγάλο φυσικό μέγεθος του καταστήματος, την επάρκεια του ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και την ειδική σημασία που έχει η τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Η σύσκεψη έγινε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδης με τον Γενικό Διευθυντή και τον Προϊστάμενο Πληροφορικής του Δήμου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κ. Μπαρούτογλου, ο Προϊστάμενος Μηχανοργάνωσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κ. Καμπέρης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαδόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Βεργίνης και κα Βλαχοπούλου αντίστοιχα και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά η υλοποίηση του προγράμματος “Ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων ολοκληρωμένης διαχείρισης παράκτιας ζώνης Θερμαϊκού κόλπου”
Επόμενο άρθροΣύσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης για τη ρύπανση στην Τάφρο 66 και τον Λουδία