Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΈΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΙΣΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, επισκέφθηκε το Χαρίσειο Γηροκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούνται 104 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων 67 είναι γυναίκες.
 
Τον κ. Υπουργό υποδέχθηκε το σύνολο των εργαζόμενων και των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων του Χαρίσειου, με επικεφαλής το Διευθυντή του ιδρύματος κ. Γιάννη Ταγαράκη.
 
 Ο κ. Καλαφάτης, απευθύνοντας τις ευχές του μαζί με λίγα λουλούδια προς τις ηλικιωμένες γυναίκες που φιλοξενούνται στο Χαρίσειο,  υπογράμμισε πως επέλεξε «να τιμήσει τη σημερινή μέρα, τιμώντας εκείνες που εκπροσωπούν με τον πιο συνολικό τρόπο όλα τα στάδια της προσφοράς της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία, ως εργαζόμενης, ως μητέρας, ως συζύγου, ως στυλοβάτη του θεσμού της οικογένειας».

 Ο Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης, δεσμεύτηκε ότι στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, θα σταθεί αρωγός του έργου που επιτελεί το Χαρίσειο Γηροκομείο και τόνισε:

 «Σ` αυτή την κρίσιμη περίοδο, πρέπει να είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας η οικοδόμηση των ανθρωπίνων σχέσεων, η ανακούφιση των συνανθρώπων μας, η στήριξη στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έτσι, αισθάνθηκα πως ήταν χρέος μου να μοιραστώ σήμερα λίγες ώρες και πολύ αγάπη, με τους φιλοξενούμενους και τις φιλοξενούμενες στο Χαρίσειο Γηροκομείο και να διαβεβαιώσω ότι στα μάτια μας, δεν είναι απόμαχοι, αλλά βετεράνοι της ζωής, από τους οποίους, πήραμε κι εμείς αγάπη σήμερα, όπως εισπράττουμε τις διδαχές τους από τις εμπειρίες τους. Θέλω επίσης να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στη διοίκηση και στο προσωπικό του Χαρίσειου Γηροκομείου, για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει και να τους βεβαιώσω, ότι στο έργο αυτό θα είμαστε συμπαραστάτες.»

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΜΕ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ