ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

1484397760
1484397760

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του 25 μαθήτριες και μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Νεάπολης Θεσσαλονίκης, που μαζί με τη συνοδό καθηγήτριά τους, ξεναγήθηκαν στο ΥΜΑΘ, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα «Δομή και Λειτουργία του ΥΜΑΘ».
 
 Ο κ. Υπουργός, τόνισε πως «η επαφή με νεανικές απόψεις αποτελεί μια αναζωογονητική παρένθεση στον φόρτο των καθημερινών καθηκόντων» και ανέπτυξε εν συντομία στους μαθητές τις δράσεις του ΥΜΑΘ συζητώντας μαζί τους ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν τη συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος, στην περιφερειακή ανάπτυξη και τις δυνατότητες κοινωνικής προσφοράς, κατά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και ανακοίνωσε στους μαθητές, ότι σύντομα θα λειτουργήσει στο διαδίκτυο ένα φόρουμ διαλόγου του με νέους για όλα τα θέματα που απασχολούν τη νεολαία, υπογραμμίζοντας: «Θέλω να σας ακούω, γιατί μαθαίνω κι εγώ από εσάς.»

 Μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους επισκέπτες του, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε:

 «Εμείς φτιάχνουμε τον τόπο που ζούμε. Εσείς είστε η νέα γενιά, που με φρέσκες ιδέες που θα κληθείτε να δημιουργήσετε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με περισσότερο σεβασμό στο περιβάλλον και βασισμένο στις νέες τεχνολογίες.»

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πολιτική συζήτηση που ξεκίνησε, όταν ο κ. Υπουργός ζήτησε από τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Νεάπολης, να διατυπώσουν τις κρίσεις τους για την πολιτική και τους πολιτικούς. Με αυθορμητισμό, κάποιοι εκ των μαθητών, υποστήριξαν ότι οι πολιτικοί συνήθως δεν λένε την αλήθεια.

 Απαντώντας ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, κάλεσε τους νέους «να διαχωρίσουν τους πολιτικούς από τους πολιτικάντηδες», υπογράμμισε ότι υπάρχουν και στην πολιτική «μαύρα πρόβατα» όπως σε κάθε κοινωνική ομάδα και ρώτησε από την πλευρά του τους νέους: «Είστε έτοιμοι να ακούτε μόνο αλήθειες ακόμα κι αν είναι δυσάρεστες;»

 Οι μαθητές απάντησαν πως αισθάνονται έτοιμοι να ακούν μόνο αλήθειες και αυτό ακριβώς ζητούν από τους πολιτικούς.

 Ο κ. Υπουργός, κάλεσε τέλος τους νέους, «να μη βγάζουν τα συμπεράσματά τους για τους πολιτικούς συνολικά, μόνο από όσα προβάλλονται στα μέσα ενημέρωσης, αλλά να έχουν υπόψη και όσους εργάζονται αθόρυβα για το κοινό καλό, συχνά με υψηλό προσωπικό κόστος, είτε εκλέγονται βουλευτές, είτε πολιτεύονται χωρίς εκλογική επιτυχία και σίγουρα, χωρίς την επικοινωνιακή προβολή του έργου που προσφέρουν».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΈΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΙΣΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ