ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1484398545
1484398545

 

         Στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης έσπευσε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, επιστρέφοντας από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Νομό Κιλκίς, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τη σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων στην είσοδο του λιμένος.

         Ο κ. Τζίμας ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη κ. Θεοτόκη Καλαφάτη, για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης των πληρωμάτων των δύο σκαφών και ιδιαίτερα για τις προσπάθειες εντοπισμού του αγνοούμενου καπετάνιου του πλοίου που βυθίστηκε.

         Ταυτόχρονα, ο κ. Υπουργός ζήτησε από τη Διεύθυνση Προστασίας Θερμαϊκού του ΥΜΑΘ και τους επιστημονικούς συνεργάτες, άμεση ενημέρωση για τους ενδεχόμενους κινδύνους από τη βύθιση του πλοίου που μετέφερε λιγνίτη.

         Εξερχόμενος του Λιμεναρχείου ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε:

         «Αυτή την ώρα προέχει η αντιμετώπιση της κρίσης. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την τύχη του καπετάνιου που αγνοείται και συμμεριζόμαστε την αγωνία των οικείων του. Παράλληλα όμως, φροντίζουμε και για την αποτροπή κάθε ενδεχόμενου κινδύνου ρύπανσης. Έδωσα άμεσα εντολή το ειδικά διαμορφωμένο σκάφος «Τάσος» να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα έχοντας αναπτύξει πλήρως τους αντιρρυπαντικούς μηχανισμούς του. Ο λιγνίτης που μετέφερε το σκάφος που βυθίστηκε, δεν είναι τοξικός και απλώς κατακάθεται στο βυθό. Επιπλέον, το φορτίο δεν περιελάμβανε πετρέλαιο, παρά μόνον τα καύσιμα κίνησης του πλοίου.»

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΣΗΕΜ-Θ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΤ-3
Επόμενο άρθροΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠIΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΜΕ ΕΒΕΘ ΚΑΙ ΣΕΠΒΕ