Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΣΗΕΜ-Θ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΤ-3

1484398548
1484398548

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας  επισκέφθηκε σήμερα την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης και συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Ένωσης και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ και του Μορφωτικού Ιδρύματος κ. Δημήτρης Γουσίδης, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την ιστορία της Ένωσης και την κοινωνική της προσφορά στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα που απασχολούν τον δημοσιογραφικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας, ενώ την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Μορφωτικού Ιδρύματος πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος κ. Χρίστος Ζαφείρης.

 

Ο κ. Υπουργός, τόνισε μεταξύ άλλων, πως η πολιτική εξουσία και η δημοσιογραφική εξουσία, πρέπει να βρίσκονται απέναντι, υπό την έννοια πως η καλόπιστη δημοσιογραφική κριτική, βοηθά τους πολιτικούς να γίνονται καλύτεροι στο έργο τους. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι το ΥΜΑ-Θ και η ΕΣΗΕΜ-Θ, μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς.

 

«Θεώρησα χρέος μου να τιμήσω τους εργάτες της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, γι` αυτό και επισκέφθηκα την ΕΣΗΕΜ-Θ, που εκπροσωπεί ένα μεγάλο τμήμα του δημοσιογραφικού κόσμου, ενώ έχει να επιδείξει και μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο της Βόρειας Ελλάδας», τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας μετά το πέρας της επίσκεψης, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ κ. Δημήτρης Γουσίδης, ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την επίσκεψη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει αποδοτική συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Αμέσως μετά ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, επισκέφθηκε τα Γραφεία Διοίκησης της ΕΡΤ-3, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ-3 κ. Δημήτρη Τσάμη και τη Γενική Διευθύντρια κ. Θάλεια Ιωαννίδου.

 

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για τις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες που έχει η ΕΡΤ-3, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή του για το έργο που ήδη επιτελείται και την απήχηση που αυτό έχει, ιδιαίτερα στην απανταχού ελληνική περιφέρεια.

 

Συζητήθηκε επίσης, η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ ΥΜΑ-Θ και ΕΡΤ-3 σε θέματα που αφορούν την προβολή σημαντικών δράσεων προώθησης του Πολιτισμού, ανά τη Βόρεια Ελλάδα.

 

                Αμέσως  μετά, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε:

 

                «Η ΕΡΤ-3 έχει να επιδείξει ένα σημαντικό κοινωνικό έργο με απήχηση σε όλη την Ελλάδα, τόσο στον τομέα του Πολιτισμού όσο και στον τομέα της Ενημέρωσης. Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Πρόεδρο και την κ. Γενική Διευθύντρια προκειμένου να εξετάσουμε τη δυνατότητα, το Υπουργείο να ενισχύσει αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια, ειδικά σε θέματα Πολιτισμού.»

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ