Η ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠIΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΜΕ ΕΒΕΘ ΚΑΙ ΣΕΠΒΕ

1484398533
1484398533

 

         Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, συνάντησε σήμερα στο ΥΜΑ-Θ τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Μπακατσέλο και τη διοίκηση του επιμελητηρίου, καθώς και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος κ. Αναστάσιο Τζήκα.

        

         Ο κ. Τζίμας ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΕΒΕΘ για το σύνολο των δράσεων του επιμελητηρίου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη Ζώνη Καινοτομίας.

 

         Από την πλευρά του, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι εντός ενός στενού πλαισίου συνεργασίας, προχωράει με γρήγορα βήματα το εγχείρημα της ανάπτυξης της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, με την κατάρτιση των κινήτρων, τη σύνταξη του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης και την χωροθέτηση της Ζ.ΚΑΙ.Θ. Υπογράμμισε δε, ότι η συνδρομή του ΕΒΕΘ στην προσπάθεια αυτή, θα είναι καθοριστική.

 

         Ο Υπουργός Μακεδονίας  – Θράκης, ενημερώθηκε στη συνέχεια από τον κ. Αναστάσιο Τζήκα για τις απόψεις του ΣΕΠΒΕ επί του θέματος της Ζώνης Καινοτομίας και των παράλληλων προς αυτήν δραστηριοτήτων της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης. Διατύπωσε δε προς τον πρόεδρο του ΣΕΠΒΕ πρόταση, για τη δημιουργία θυλάκων πληροφορικής σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, συνδεδεμένων με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

 

         Ο κ. Υπουργός είχε σήμερα συνάντηση και με τον Διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 κ. Ξάνθο Χύτα, Αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση αυτή ότι το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα χρηματοδοτήσει την ΕΡΤ3, για την αγορά και τοποθέτηση δύο αναμεταδοτών, με στόχο την  πλήρη ραδιοφωνική κάλυψη της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

         Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της ΔΕΘ Α.Ε. κ. Δημήτρη Μπακατσέλο και Helexpo Α.Ε. κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο.

Προηγούμενο άρθροΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Δ.Ε.Θ. ΑΕ. ΚΑΙ HELLEXPO A.E.