ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

1484398619
1484398619

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας, ανέλαβε ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, κ. Γιώργος Καλαντζής, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITB, που πραγματοποιείται από 7- 11 Μαρτίου στο Βερολίvo.

Στο περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής θα προβάλλεται μια πεντάλεπτη παραγωγή του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, στην οποία παρουσιάζεται σύντομα και περιεκτικά το αρχαιολογικό προφίλ της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως εμπλουτίστηκε και με τις νέες, πρόσφατες ανακοινώσεις των αρχαιολόγων, κατά τη διάρκεια της 20ής Επιστημονικής Συνάντησης για το αρχαιολογικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε 1-3 Μαρτίου 2007 στη Θεσσαλονίκη.

Η αρχαιολογική έρευνα στο βορειοελλαδικό χώρο, από τον Έβρο έως την Καστοριά, προχωρά αδιάλειπτα, αποκαλύπτοντας συνεχώς νέα στοιχεία που μαρτυρούν τη συνεχή ανθρώπινη δραστηριότητα και την παρουσία πλούσιου πολιτισμού ήδη από το 10.000 π.Χ.

Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, ο οποίος θα βρίσκεται στο Βερολίνο από την Παρασκευή 9 Μαρτίου, δήλωσε τα εξής: «Στην Ελλάδα, στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο Πολιτισμός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής μας ζωής. Μας εμπνέει και μας καθοδηγεί, ως κρίκος που συνδέει το χθες με το σήμερα αλλά και το ελπιδοφόρο αύριο. Άλλωστε, σε κάθε γωνιά της, από τον Έβρο έως την Καστοριά, εντοπίζονται κάποια από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με παγκόσμια ακτινοβολία.

Πιστεύω πως η παρουσία της Βόρειας Ελλάδας, μέσω αυτής της παραγωγής του Υπουργείου, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου, μίας από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες έκθεσης τουρισμού στον κόσμο, θα αποτελέσει μοχλό για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού της περιοχής μας και για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών.»

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ITB ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ