ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ τ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

1484398697
1484398697
Τιμητική πλακέτα, σε αναγνώριση του αποφασιστικού ρόλου του στη δημιουργία του θεσμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, απένειμε χθες στον τ. Υπουργό Βορείου Ελλάδος κ. Νικόλαο Μάρτη, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, προς τιμήν του τ. Υπουργού.

Ο κ. Καλαντζής, στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Αναμφίβολα, στο Νικόλαο Μάρτη, οφείλεται η άνθηση του Ελληνικού Κινηματογράφου. Ήταν εκείνος που ως Υπουργός Βιομηχανίας το 1958, πρώτα πέρασε διάταξη στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε ο κινηματογράφος από το Υπουργείο Προεδρίας να υπαχθεί στο Υπουργείο Βιομηχανίας. Και έπειτα ήταν εκείνος που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου, του θεσμού που μετεξελίχθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Συμπτωματικά, η φράση του Γάλλου Κριτικού Αντρέ Μπαζέν την οποία θυμηθήκαμε στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ, ότι «ο κινηματογράφος είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο», ταιριάζει απόλυτα στον ρόλο που διαδραμάτισε ο Νικόλαος Μάρτης στην ανάπτυξη του ελληνικού σινεμά.

Ο τέως Υπουργός Βορείου Ελλάδος, ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι ο κινηματογράφος, είναι ένα παράθυρο στον κόσμο. Και ήταν εκείνος που το άνοιξε, για όλους εμάς.-»

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ‘ΑΣΤΕΡΩΝ’ ΓΙΑ ΤΟ 47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ